week van het leven
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 oktober 2020 door Redactie

Klachten over prolifespotje afgewezen door Reclame Code Commissie

De Reclame Code Commissie (RCC) heeft de twee klachten over het reclamespotje over de Week van het Leven van tafel geveegd. Het filmpje van Platform Zorg voor Leven is volgens de reclamewaakhond niet misleidend. Diederik van Dijk, voorzitter van het platform, roept op om het nu over de inhoud te gaan hebben.

Het reclamespotje, dat onder dit artikel te zien is, werd eerder al flink bekritiseerd door het Humanistisch Verbond. In de reclame, die op de publieke omroep werd uitgezonden, werd aandacht en geld gevraagd voor vrouwen die onbedoeld zwanger zijn. Het Humanistisch Verbond sprak over een misleidende wervingsactie omdat het woord abortus niet wordt genoemd. “Er wordt in de voice-over gesproken over aandacht vragen voor ‘vrouwen die zwanger zijn en hun ongeboren kindje’. Het is echter volstrekt onduidelijk dat je geld geeft aan een organisatie die tegen het recht op abortus is”, stelde men eerder.

Error: could not load events

Er volgden ook twee officiële klachten van burgers. Volgens hen was de reclame verhullend omdat er niet werd aangegeven dat het om “een anti-abortuscampagne” ging. De RCC verwerpt die bewering omdat er in het reclamespotje duidelijk naar de website van Week van het Leven verwezen wordt, waar precies staat welke organisaties bij de campagne betrokken zijn.

Diederik van Dijk reageert op het nieuws met een oproep: “Alle klachten over campagne Week van het Leven van tafel geveegd”, schrijft hij op Twitter. “Wij voeren onze strijd met open vizier en met liefde. Laten we het nú over de inhoud hebben: betere hulp voor onbedoeld zwangere vrouwen én eerbied voor ht wonder van nieuw leven.”


Abortus
- Sandra stapte een abortuskliniek binnen
- Spiraaltje of pil gebruiken als christen? Kees van Helden raadt het af
- Kira maakte een afspraak bij abortuskliniek: "Ik schreeuwde het uit naar God: haal het bij me weg. Ik wil het niet. Ik kan het niet"
- Abby Buwalda is voorstander van abortus en keek de populaire christelijke film 'Unplanned': "Ik vind de film gevaarlijk"
- SGP-Kamerlid fel benaderd door collega D66: "Bemoei je met je eigen baarmoeder"
Meer over Abortus »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen