Brian Houston
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 oktober 2020 door Redactie

Hillsong-oprichter roept christenen op tot verzet tegen coronamaatregelen

"Het is tijd voor kerkelijk leiders om zich te verenigen en in opstand te komen", aldus Hillsong-oprichter en voorganger Brian Houston. Op Instagram roept de leider kerken in Australië op tegen de coronamaatregelen in te gaan. "We zijn allemaal toegewijd aan het veilig houden van de mensen, maar het lijkt erop dat de kerk niet eens serieus wordt genomen", aldus Houston.

De reden dat de voorganger zich uitspreekt over de maatregelen, is omdat deze per sector verschillen. "In een gebouw waar 4.000 mensen in passen, mogen nu slechts 100 mensen samenkomen. De reden voor deze restrictie is dat 'kerkgangers elkaar kennen' (te amicaal zijn)", aldus Houston. Voor bruiloften binnen in een gebouw gelden bijvoorbeeld soepelere maatregelen in Australië. Hier mogen driehonderd mensen bij elkaar komen. "Denk je dat mensen niet 'amicaal' zijn op bruiloften? Dit wijst op discriminatie."

Houston benadrukt het belang van de kerk voor de mentale gezondheid van veel mensen met depressies, angsten en andere psychische problemen. "Mentale gezondheid en gezondheid in het algemeen gaat over het welzijn van de mensen. Dit is een groot ding. Isolatie helpt hier totaal niet bij. De kerk is onderdeel van wat wij doen, het gaat om gemeenschap en relaties. Ik ken veel mensen die hiernaar verlangen."


Corona
- Hans Borghuis schrikt van tweedeling: "Schokkend hoe christenen elkaar neersabelen"
- Coronamaatregelen weer invoeren op Biblebelt? Prof. dr. Huijgen antwoordt
- Coronavirus piekt in Staphorst, Hersteld Hervormde Kerk grijpt in
- De coronadiscussie in christelijk Nederland: vechten of voeten wassen?
- SGP-Kamerlid: "Gezonde mensen worden uitgesloten van het openbare leven"
Meer over Corona »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ik zal niet mee gaan protesteren. Nu we toch op deze zeer unieke manier in de binnenkamer zijn gebracht (wie had zoiets ooit kunnen bedenken en kunnen voorzien), kunnen we beter deze situatie ons ten nutte maken door in Geest en waarheid tot God te bidden en ons te bezinnen/ons hart uit te storten voor Hem en ons te heiligen en reinigen en te verootmoedigen voor Hem/ Zijn aangezicht te zoeken. Dat lijkt me veel beter (en ook meer voor de hand liggend )! Beidt uw tijd! Daar kan iets heel moois van komen! Denk bijv. eens aan Ninevé.
M
Brian Houston opent hier voor wat mij betreft een normale discussie. Ik zie aan de 3 Posts op social media niet dat hij oproept tot verzet. Het lijkt me een normale vraag die hij stelt. Deze vraag houd kerkleiders wereldwijd bezig. De vraag is, is klakkeloos volgen van de overheid in deze de beste keuze is. De kerk heeft een doel, gelegen in het plan van God, daar moeten we niet lichtzinnig mee omgaan. De angst voor het virus lijkt het gewonnen te hebben van de realiteit. Laten we nuchter zijn in deze tijd en ons vertrouwen op Jezus stellen.
Of zou er ook een financieel plaatje eraan vast zitten.
Toon meer reacties (3)