kerst
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 oktober 2020 door Ark Mission

Bedenk een nieuwe tekst voor een oud kerstlied!

Er bestaan heel veel mooie kerstliederen, die we ieder jaar zingen. Maar begrijpen we de soms verouderde teksten nog wel? En de mensen die we uitnodigen en normaal niet in een kerk komen? Spreken de liederen hen nog aan?

Liederen als ‘Stille nacht’ zijn niet voor iedereen meer goed te begrijpen. Daarom is Ark Mission vorig jaar gestart met ‘Een nieuwe tekst voor een oud lied’, waarin mensen worden opgeroepen een nieuwe tekst te schrijven die past bij onze tijd. We kregen veel mooie reacties en verrassende nieuwe versies van het lied ‘Nu zijt wellekome’. Dit jaar roepen we de mensen op om een nieuwe tekst te maken voor het lied ‘Komt, verwondert u hier, mensen’.

Tot 23 november a.s. kan de nieuwe tekst hier worden ingestuurd. Na inzending zal een
deskundige jury zich buigen over de inzendingen. Het lied van de winnaar 2020 zal worden gecomponeerd en opgenomen door Talitha Nawijn en Jan Willem van Delft. De winnaar, én het winnende lied, worden rond 15 december a.s. bekendgemaakt. 

Talitha Nawijn over de actie: “Ik ben al jaren gospelzangeres. Ik vertel verhalen op melodie, waardoor ze in je blijven rondzingen. Daarom vind ik het geweldig dat ik met toetsenkunstenaar Jan Willem van Delft een moderne vertaling(het origineel stamt uit 1645) mag vatten in hedendaagse muziek. Onze wens is dat door de muziek en de melodie de verwondering en het mysterie blijven, maar dat de tekst je snap-baar oproept om het kerstlicht binnen te laten in hoofd en hart.”

Deze actie is een onderdeel van Kerst voor jou!, een gezamenlijk initiatief van Ark Mission, NEEMA, Houses of Love en Jesus.net. Kerst voor jou! biedt kerken handvatten om een mooi, eigentijds kerstevent te organiseren in de eigen omgeving. Het schrijven van een nieuwe, aansprekende tekst voor een kerstlied is een speciale toevoeging hierop. Ark Mission hoopt dat veel mensen voor het eerst of opnieuw worden geraakt door de boodschap van kerst. 

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events