Ds. J. A. W. Verhoeven
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 oktober 2020 door Redactie

Ds. J. A. W. Verhoeven benoemd tot voorzitter Gereformeerde Bond

Het hoofdbestuur van de Gereformeerde Bond heeft ds. J. A. W. Verhoeven (foto) uit Krimpen aan den IJssel benoemd tot zijn voorzitter. Deze benoeming gaat op 1 januari 2021 in, als de huidige voorzitter, ds. A. J. Mensink, terugtreden zal. Ds. Verhoeven trad in 2011 tot het bestuur toe, waarvan hij in 2013 tweede voorzitter werd.

Ds. Verhoeven werd in 1959 in Nijkerk geboren. Hij is gehuwd en vader van vijf kinderen. In 1986 werd hij in de hervormde gemeente van Daarle bevestigd, waarna hij van 1991 tot 1995 namens de GZB de kerk van Guatemala diende. Daarna was hij predikant in Noorden, Oudewater, Leerdam en – sinds 2018 – Krimpen aan den IJssel.
Ds. Verhoeven was eerder bestuurslid van de GZB. In 2005 verscheen zijn boek Uitgezonden naar Nederland. De missionaire roeping van de christelijke gemeente, terwijl in begin januari van zijn hand Hoop en heiliging. Leven met Christus in de tussentijd zal verschijnen.

Ds. Verhoeven zal na zijn benoeming voor drie dagdelen vrijgesteld worden van zijn werk als gemeentepredikant. Het hoofdbestuur van de Gereformeerde Bond is dankbaar – ook naar de gemeente van Krimpen aan den IJssel, die haar predikant voor drie dagdelen aan het bovenplaatselijke werk in de kerk afstaat – voor de wijze waarop in de aanstaande vacature kan worden voorzien.

Tweede voorzitter
Tegelijk maakt de Gereformeerde Bond bekend dat in de vacature die ds. Verhoeven als tweede voorzitter achterlaat, ds. J. J. ten Brinke uit Oud-Beijerland benoemd is. Ds. Ten Brinke is 41 jaar, gehuwd en vader van zes kinderen. Sinds 2015 maakt hij deel uit van het hoofdbestuur van de Gereformeerde Bond. In 2009 werd hij bevestigd tot predikant van de hervormde wijkgemeente Het Anker te Bleiswijk. Daarna diende hij de gemeente van Stolwijk en – sinds 2018 – van Oud-Beijerland.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events