Gert-Jan Segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 oktober 2020 door Jeffrey Schipper

Duidelijke taal Gert-Jan Segers na uithaal Erdogan: "Take it or leave it"

Erdogan plaatste vraagtekens bij de geestelijke gezondheid van Marcon vanwege diens houding ten opzichte van moslims. Volgens de Turkse president heeft Macron "psychische checks" nodig. De opmerking van Erdogan schiet bij veel mensen in het verkeerde keelgaat, onder wie ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers.

"Als moslim in Europa heb je - net als christenen - alle vrijheid om te geloven" reageert de christenpoliticus via Twitter. "Dat betekent dat anderen ook alle vrijheid hebben om dat geloof te bekritiseren of van dat geloof af te vallen. Hoe pijnlijk dat soms ook is. Take it or leave it."

Macron beschreef de islam deze maand als een religie die wereldwijd "in crisis" is. Macrons opmerkingen kwamen na de onthoofding van de Franse geschiedenisleraar Samuel Paty door een 18-jarige moslimextremist. Hij kondigde een strikter toezicht op scholing aan en een betere controle op buitenlandse financiering van moskeeën. Ook beloofde hij een hardere aanpak van moslimextremisme.

Lees ook: Zo denken de SGP en ChristenUnie over de islam.

Bekijk ook onderstaand gesprek met Segers over de islam:

Beeld: Kjell Schipper

Reacties

En zo schuift het "establishment" op richting uitspraken van Widers omtrent (radicale) Islam. Het wordt tijd, lijkt me.

Benoem idd het beestje bij de naam, zonder te generaliseren. Maar daar waar deze ideeën ontspruiten, mogen we de bron , nee moeten we de bron, zeker benoemen.
r
Zie ook Jesaja 24 of zie de Preek van Ds. Blom in de Schildkerk te Rijssen ik meen 17.30 uur, razend interessant voor mij, en mogelijk voor velen. (even Googelen).Bij Hans van der Zwan, staat Widers lees Wilders.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events