paus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 oktober 2020 door Redactie

Paus Franciscus: "Homoseksuelen moeten een gezin kunnen vormen"

Paus Franciscus blijft verbazen met zijn uitspraken. Dit keer stelt hij in een documentaire dat homoseksuele stellen een geregistreerd partnerschap aan moeten kunnen gaan en gezin moeten kunnen stichten. Het is voor het eerst dat een paus zich hier zo nadrukkelijk over uitspreekt.

De paus komt in een documentaire van de Russische regisseur Evgeny Afineevsky aan het woord. Deze docu gaat over tal van wereldproblemen waar de paus zich zorgen om maakt en zich voor heeft ingezet. Ook homoseksualiteit komt op een gegeven moment aan de orde. “Ook homoseksuele mensen hebben het recht om een gezin te vormen. Ze zijn kinderen van God en moeten een familie kunnen stichten.” Ook refereerde hij aan de uitsluiting waar sommige homoseksuelen in christelijke kringen mee te maken krijgen: “Niemand zou uit een familie mogen gezet worden en niemand hoeft een ongelukkig leven te leiden.”

Over een huwelijk tussen twee mensen van hetzelfde geslacht spreekt de paus niet, maar hij heeft het wel over geregistreerd partnerschap: “Wat we moeten maken is een wet voor civiele verbintenissen. Op die manier zijn ze juridisch gedekt.”

Reacties

K
De reden dat de Paus niet spreekt over een huwelijk, is omdat het huwelijk een sacrament is binnen de Rooms Katholieke kerk.

In het document Bijbel en Moraal beschrijft de RK hoe Gods liefde de basis is van de christelijke moraal. Elk gebod of verbod vindt zijn oorsprong in Gods liefde voor de mens. Gek genoeg durft het document twee stappen niet te maken: die van homoseksuele relaties en die van echtscheidingen. De Paus gaat tot het gaatje, zonder de rest volledig tegen zich te krijgen.
De Paus stelt voor, dat homo’s een geregistreerd partnerschap moeten kunnen aangaan. Hij kiest ervoor om alleen van een huwelijk te spreken bij een verbintenis van een man en een vrouw voor heel het leven. Twee vragen: 1) Wat bedoelt hij met het stichten van een gezin? Denkt hij hierbij aan het adopteren van kinderen? 2) Wat bedoelt hij, wanneer hij over homo’s zegt: ‘Ze zijn kinderen van God’? Want geen homo of hetero is automatisch een kind van God. Wij allen worden het pas, wanneer we Jezus Christus nederig aanvaarden als onze Redder en Heer
c
Stel er zou nu in 2020 bij een christelijke gemeente het verhaal van Ananias en Saffira

gebeuren of het verhaal van Aaron en zijn 2 zonen.

Dat zal zeker de krant halen. Maar hoe ga je dan uitleggen dat God liefde is.Hoe ernstig nemen wij zonde. Een leugenaar gaat al naar de hel. Daarom riepen Johannes en Jezus Bekeer je!! ga niet door met zondigen wordt herboren en krijg de Geest om te strijden tegen zonde.

kom niet met het oude lichaam voor God te staan want God haat zonde zo erg dat hij Zijn Zoon Geofferd heeft om ons te redden.
Toon meer reacties (15)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen