Stoorvogel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 oktober 2020 door Stichting Opwekking

Viva de kerk! - principes en tools voor de kerk van nu

Een springlevende, bloeiende kerk: daar verlangen we naar. In een tijd waarin ons land wordt geschud en veel manieren waarop we kerk-zijn jarenlang hebben ingevuld zijn weggevallen, zien we uit naar wat God ook nu in en door ons als kerk van Christus wil doen. Maar hoe geven we in deze tijd handen en voeten aan kerk-zijn? Vanuit die vraag start Opwekking het traject: Viva de kerk!

Vurig en veerkrachtig
Wij geloven dat we in de Bijbel de antwoorden dichterbij zijn dan we denken. In het boek Handelingen vinden we een voorbeeld van zo'n vurige en spring­levende kerk. Wat maakte de gemeente van Antiochië – ondanks moeite en vervolging - zo (veer)krachtig? Project Viva de kerk! gaat in op deze actuele vraag aan de hand van tien Bijbelse principes uit het gelijk­namige boek van Henk Stoorvogel.

Online event
De start is op 28 november met een online event voor kerkleiders en iedereen die betrokken is bij gemeente­­ontwikkeling. Met diepgaand onderwijs over gemeente­­ontwikkeling van Henk Stoorvogel, een inspiratiesessie door Ruben Flach - directeur Opwekking, livemuziek, lessen uit de vervolgde kerk in samenwerking met Open Doors, een voorproefje van de videoserie en een whitepaper: hoe gemeente­­ontwikkeling kan werken in een stad en dorp.

Verdiepingstraject vanaf januari
Het event op 28 november wordt in januari gevolgd door een verdiepings­­traject waarin we op zoek gaan naar de tijdloze principes van kerk-zijn. De Bijbelse principes en tools die aangereikt worden, kunnen deelnemers direct in hun eigen gemeente toepassen. Het verdiepings­traject bestaat uit een aantal elementen: het boek Viva de kerk!, een videoserie waarin Henk Stoorvogel en Ruben Flach de deelnemers meenemen in de 10 principes, aangevuld met concrete voorbeelden van kerken in Nederland. En een whitepaper over principes en processen van gemeente­­ontwikkeling anno nu.

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events