Trump
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 oktober 2020 door Geerten van Breugel

Onderzoek: Witte evangelicals kiezen op basis van aanpak terrorisme en abortus

Op 3 november is het zover: Amerikanen mogen naar de stembus. Een onderzoek van het Public Religion Research Institute (PRRI) wijst uit dat als je een religieuze Amerikaan bent, je kiest op basis van de aanpak van het coronavirus. Witte evangelicals echter, een belangrijke groep in de achterban van president Trump, kiezen op basis van de aanpak van terrorisme en abortus.

Het PRRI keek naar de redenen voor verschillende religieuze groepen in Amerika om hun stem te vormen en kwam interessante uitkomsten tegen. Zwarte protestanten zijn het meest gericht op raciale ongelijkheid, de pandemie en de mogelijkheid om eerlijk te stemmen. Protestantse 'Hispanics', Spaanse Amerikanen, kijken vooral naar gezondheid, de aanpak van het virus en criminaliteit. Katholieke Hispanics geven hun stem op basis van werkgelegenheid, de pandemie en een eerlijke stem. Geen van de religieuze groepen had abortus of terrorisme in hun top 3, concludeert het PRRI.

Ongeveer 35 procent van het totaal aantal onderzochte Amerikanen vindt dat president Trump het coronavirus goed heeft aangepakt. Bij de witte evangelicals is dit percentage echter veel hoger: 76 procent. 59 procent van hen denkt ook dat het land de goede kant op gaat, terwijl er bij de andere religieuze groepen geen meerderheid voor deze bewering bestaat.

Lees het volledige onderzoek hier

Reacties

W
Rascisme wordt deels (bewust) veroorzaakt door mensen ('rassen') tegen elkaar uit te spelen, in deze context vind ik de het insinuerende karakter van 'het onderzoek' en de titel van dit artikel verwerpelijk.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen