capitol hill baptit church
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 oktober 2020 door Geerten van Breugel

Amerikaanse kerk organiseert buitendiensten na gewonnen rechtszaak

Niet alleen in Nederland, maar ook in de Verenigde Staten zijn de reacties op de adviezen en restricties van de overheid rondom de kerkgang divers. Capitol Hill Baptist Church hield voor het eerst sinds maart weer een dienst in Washington D.C. De gemeente won een rechtszaak van het district en de burgemeester over het houden van een kerkdienst in de buitenlucht. De preek van pastor Bobby Jamieson? Die ging over het eren van de overheid, beschrijft de Christian Post. "We moeten de zegeningen herkennen die onze overheid ons voortdurend geeft."

Afgelopen maand diende de rechtszaak tussen het district Washington D.C. en Capitol Hill Baptist Church. In maart vaardigde de burgemeester een bevel uit dat er vanaf dat moment maximaal 100 mensen in de buitenlucht samen mochten komen. Dit raakte de Amerikaanse kerk, omdat het rond de 850 leden heeft. De kerk besloot in de naburige staat Virginia haar diensten te houden, aangezien de restricties daar minder strikt zijn als het gaat om openluchtdiensten. In de rechtszaak zette Capitol Hill Baptist Church met name in op uitlatingen van de burgemeester, die in juni en september nog enthousiast was over andere grote bijeenkomsten in het district. 

Op 9 oktober oordeelde rechter Trevor McFadden dat het district "gefaald had om bewijst te leveren dat het voldoende reden heeft de kerk ervan te weerhouden buitendiensten te houden". En dus kwam de gemeente bijeen in het Anacostia Park in de stad, aanwezigen droegen mondkapjes en hielden de voorgeschreven afstand. Ook brachten ze hun eigen bijbels mee.

Pastor Justin Sok van de Amerikaanse gemeente is dankbaar dat zijn gemeenschap "eerlijk wordt behandeld door de overheid". "Een kerk is niet een gebouw wat geopend of gesloten kan worden. Het is niet een evenement wat bekeken moet worden, maar een gemeenschap die frequent samenkomt." Ondanks de rechtszaak is de kerk niet van zins meer spanning met de lokale overheid te voeden. "We blijven de burgemeester waarderen en de moeite die de overheid doet om de gezondheid van de inwoners van deze stad te waarborgen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events