Kerk LHTB
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 oktober 2020 door Patrick Goede

Steve Chalke: "Kerken kunnen vervolging verwachten vanwege behandeling LHTBQ-gemeenschap"

De voormalige evangelische voorganger Steve Chalke zegt dat de behandeling van LHTBQ'ers in de kerk zal leiden tot vervolging van christenen. Hij uit zijn zorgen in een tweet: "Toen ik mensen uit de LHBTQ+ gemeenschap begon te verwelkomen verwierp de Evangelische alliantie dit initiatief. Maar ik geloof dat het mishandelen van LHBT'ers door kerken zal leiden tot een verregaande vervolging van de kerk."

Sinds de voorganger veranderd is qua visie op seksualiteit is hij een uitgesproken voorvechter geworden van de LHTBQ+ gemeenschap. Hij deed zijn uitspraken dan ook aan de vooravond van een conferentie om veilige kerken te creëren voor LHTB'ers. 

Elton John
Deze conferentie wordt gesteund door sir Elton John. Hij zegt daarover volgens Christian Today: "Dat kerken nalaten om LHTB'ers te verwelkomen en te betrekken zorgt voor stigmatisering, eenzaamheid, angst en ontkenning. Dit veroorzaakt blijvende schade aan hun welzijn en mentale gezondheid."

Evangelist David Robertson reageert op de uitlatingen van Steve Chalke. Hij zegt dat Chalke ten onrechte veronderstelt dat LHTB'ers niet verwelkomt worden in Evangelische gemeenten. Hij beschuldigt Chalke ervan evangelische kerken te "intimideren en te pesten zodat ze stil blijven".

Nieuwe religie
"We verwelkomen LHTB'ers zoals we iedereen verwelkomen: als zondaars die een Redder nodig hebben. Gebroken mensen die genezing nodig hebben en bezorgde en belaste mensen die Jezus moeten leren kennen. Er zijn geen uitzonderingen en er is geen discriminatie wat dat betreft", zegt Robertson. "Ze hebben het evangelie veranderd. Christus kwam daar om te bevestigen en niet om te overtuigen van zonde. In deze nieuwe religie is het zondig om te vertellen dat je verlangens zondig zijn."

Reacties

Als men voor iedereen echt een veilige kerk wil, dan kan dat alleen als men zich houdt aan het Woord van God dat Hij uit liefde voor de mens heeft gegeven.
W
Iedereen die bereid is zich te bekeren dient welkom te zijn.
c
@ Kees =opgroeien in het geloof maar geen ruimte is om te zijn, wie ze zijn. Sorry maar dat mens wat geboren wordt hier op aarde moet gekruisigd worden door het bloed van Jezus Christus wedergeboren. En gaat leven in heiligheid en dat is ook als een man heteroseksueel is die met lust naar vrouwen kijkt die moet daar ook radiacaal mee stoppen. Wij zijn niet verplicht om dat oude mens nog te dienen als we in het offer van Jezus Christus geloven en beleiden.
Toon meer reacties (9)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen