trump met bijbel voor kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 oktober 2020 door Nienke Alblas

Voorganger verlaat gemeente wegens 'verontrustende' steun Trump

Een voorganger uit de Christelijke Hervormde Kerk in Michigan verlaat zijn gemeente wegens een ongebruikelijke reden. Volgens Keith Mannes stond de kerk te sterk achter president Donald Trump. "Hoe de kerk op dit moment functioneert is zo verontrustend, dat ik mijn werk moet neerleggen", vertelt hij aan de Christian Post.

"Er is een citaat van Martin Luther King waar hij zei: 'De kerk moet eraan worden herinnerd dat het niet de meester of de dienaar van de staat is, maar eerder het geweten van de staat'", ligt Mannes zijn verder keuze toe. Volgens de voorganger moest hij sterk op zijn woorden letten en kon hij richting zijn gemeenteleden geen kwaad woord zeggen over Trump. Dat was een breekpunt voor de voorganger.

Volgens de voorganger is hij niet de enige spreker die zich zo voelt. "Ik ben niet de enige. Een behoorlijk aantal predikanten die ik ken, stellen de vraag: 'Is dit het resultaat van alle prediking die we over Jezus hebben gedaan? Hoe kan er zo'n grote breuk ontstaan? Ik denk dat dit een grote last is voor veel voorgangers. Ik hou van de mensen in mijn gemeente, ik hou van God, ik hou van Jezus, ik hou van de kerk, maar er gebeurt hier iets.'' Wat dit 'iets' precies is, licht Mannes niet verder toe.

Uit recente peilingen onder 475 protestantse kerkleiders in Amerika blijkt dat zij zich inderdaad in grote getale zorgen maken over de verkiezingen. In een enquête gaf 33 procent aan 'erg bezorgd' te zijn, 41 procent gaf aan 'enigszins bezorgd' te zijn en slechts 26 procent vulde in dat zij zich geen zorgen maken over het effect van de verkiezingen op hun kerkelijke gemeente.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

W
Daar heb weer de bekende pathetische reacties;

De man is werkelijke steke blind, als het gaat om om het schaamteloze moreel corrupte politiek van 'demagogische links'.
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events