vage kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 oktober 2020 door Redactie

Kerken en christelijke organisaties bieden hulp aan in tweede coronagolf

Kerken en christelijke organisaties slaan tijdens de tweede coronagolf wederom de handen ineen om te helpen. Dat hebben ze in een brief aan het Nederlandse kabinet medegedeeld. De brief is onder meer ondertekend door de Protestantse Kerk in Nederland en de Rooms-Katholieke Kerk. Naar eigen zeggen vertegenwoordigen de briefschrijvers zes miljoen inwoners van Nederland.

In de brief die de kerken en organisaties aan het kabinet sturen, schrijven ze onder andere dat ze “in alle steden, dorpen en wijken in het hele land beschikbaar zijn”. Vrijwilligers en gebouwen worden ter beschikking gesteld in de strijd tegen het virus. “We willen niet dat ook maar iemand in ons land (of die nu gelovig, anders gelovig of niet gelovig is) in eenzaamheid en zonder naastenliefde door deze zware tijd zou moeten gaan”, citeert de NOS uit de brief.

“Juist in een donkere tijd willen we licht brengen en juist als sommigen onder ons wanhopig beginnen te worden, willen we hoop brengen, zodat iedereen in Nederland ook daadwerkelijk ervaart: ik hoef het niet alleen te doen”, reageert Jurjen de Groot, algemeen directeur van de dienstenorganisatie PKN. Hij was tijdens de eerste golf een van de initiatiefnemers van de actie ‘Niet alleen’. Ook toen staken kerken de helpende hand toe. Dat was een groot succes.

“Het is onze roeping om God te dienen met heel ons hart en alles wat in ons is”, vertelde De Groot daar destijds over in gesprek met CIP. “Als tweede moeten we in onze samenleving het licht zijn in de duisternis. We moeten de handen uit onze mouwen steken, niet om het even te regelen, maar om het gezicht van Jezus zichtbaar te maken in onze samenleving.”

Naast het bestaande initiatief ‘Niet alleen’ willen de kerken nu ook in gesprek met het kabinet om te horen waar en hoe hun hulp op dit moment het meest welkom is. De verwachting is dat dit gesprek op korte termijn plaats gaat vinden.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events