hervormd katwijk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 oktober 2020 door Redactie

Ds. Hovius overleden

Afgelopen maandag is dominee W. Chr. Hovius overleden. De hervormd emeritus predikant is 86 jaar geworden. Het leven van Hovius stond in het teken van de bediening van het Woord, zending, politiek en onderwijs.

Hovius diende in zijn leven vier verschillende gemeenten. Opvallend daarbij is dat hij maar liefst drie keer een beroep aannam naar de hervormde gemeente in Katwijk aan Zee. Daarnaast was hij predikant in Nieuw-Lekkerland, Ede en Apeldoorn.

Error: could not load events

De predikant deed echter veel meer. Hij zette zich onder andere in voor onderwijs, politiek en zending. Zo was hij voorzitter van de SGP, bestuurslid van verschillende zendingsorganisaties en zat hij in het bestuur van de Driestar. Ook had hij een plaats in het bestuur van de Gereformeerde Bond binnen de hervormde kerk. De laatste jaren van zijn leven woonde hij in Apeldoorn.

Ds. Hovius was binnen de kringen van de Gereformeerde Bond een zeer geliefd predikant. Zo vertelde ds. W. Pieters, nu zelf predikant in de hersteld hervormde kerk, tegenover CIP hoe hij door de prediking van Hovius werd stilgezet. “Op een doordeweekse avond preekte ds. W. Chr. Hovius over het leven van Samuël. Die preek was voor mij! Die avond werd ik stilgezet. Voor het eerst zette het Woord van God mij aan het denken. Een paar maanden later liet de Heere mij zien dat ik een zondaar en overtreder van Zijn heilige geboden ben.”

Over de uitvaart is nog niets bekend.

Foto: Hervormd Katwijk

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen