Vandalisme
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 oktober 2020 door Patrick Goede

Kerk in Londen opgeschrikt door vandaal die kruis afbreekt

Een Kerk in Oost-Londen werd afgelopen zondagmiddag op klaarlichte dag onaangenaam verrast door een vandaal die het kruis van de kerk probeerde af te breken. The Chadwell Heath Baptist Church heeft videobeelden gekregen van de man die in de weer is met het kruis van de kerk. De man is inmiddels aangehouden door de politie.

De Daily Mail meldt dat de aanval op de kerk sindsdien 'viral' gaat op social media. Op het filmpje is goed te zien dat de jongen het kruis omver heeft geworpen en probeert het van de overkapping af te gooien.

"Bid alsjeblieft voor de vervolgde kerk", staat er bij het bericht. Voorganger James Thomas zegt dat de verdachte niet bekend was bij de kerk: "Chadwell werkt al meer dan 100 jaar samen en met deze buurt. We luisteren en geven om deze buurt. We zijn zeer bedroefd na de gebeurtenissen van gisteren waarbij ons gebouw werd vernield. De persoon die gezien werd maakte geen deel uit van onze kerk en we hebben hem ook niet eerder hier gezien."

Op Twitter spreekt voorganger James Thomas verder zijn zorgen uit over de vandaal. "Je kon als snel zien dat hij mentaal niet helemaal in goede doen was. Ik ben blij dat hij zich niet heeft bezeerd of van het dak is gevallen." Ook zien we op Twitter beelden van de voorganger die zelf het kruis terugplaatst.

Reacties

Tsja, de schaamte voorbij. Een "heilig moeten". Maar namens wie, of welke ideologie....?

In Finland was een kerk die zelf het kruis maar verwijderde om geen aanstoot te geven; voor wie, of welke ideologie....?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events