Chinese Bijbel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 oktober 2020 door Nienke Alblas

China verbiedt kopiëren christelijke teksten: "Als iemand een religieus kopietje wil moet ik hem aangeven"

Even een kopietje maken van je favoriete liedtekst of het kopiëren van een preek voor je buurman is in China niet zonder gevolgen. Naast het verkopen van christelijke teksten is nu ook het drukken en kopiëren religieuse lectuur verboden door de Chinese Communistische Partij (CCP). Sancties voor de boekverkopers en copyshops zijn boetes, sluiting of zelfs gevangenisstraf, meldt de Christian Post.

Een medewerker van een copyshop in Luoyang onthulde dat het verbod op illegaal religieus materiaal van toepassing is op het kopiëren van hymnen. Mensen die religieus materiaal afdrukken, krijgen te maken met harde consequenties, waaronder boetes en in sommige gevallen gevangenisstraf. "Ik durf niet eens kopieën te maken van twee bladen met religieuze hymnen vanwege de strenge controles", vertelt de medewerker verder. "Ik heb instructies gekregen iedereen die religieuze teksten komt kopiëren aan te geven."

"De religieuze inhoud maakt de teksten politiek in plaats van religieus", vertelt een winkeleigenaar over christelijke lectuur. "Ook al zeggen de borden op de straat dat mensen in een God mogen geloven, het enige publiekelijk toegestane geloof in China is het geloof in de Communistische Partij." Wegens de consequenties weigert de boekhandelaar religieus materiaal te drukken of te verkopen. "Ze hebben alles gecontroleerd. Als het gevonden zou worden, zou ik een hoge boete krijgen, of erger, zou ik mijn zaak moeten sluiten", aldus de boekverkoper.

Christelijke boekhandelaar Chen Yu werd op 27 september gearresteerd wegens het online verkopen van christelijke boeken die niet waren goedgekeurd door de CCP. Naast de boete van omgerekend ongeveer dertigduizend euro is de boekverkoper veroordeeld tot een celstraf van zeven jaar. "Mensen die christelijke boeken kopen, zijn praktiserend gelovigen. De regering kijkt naar hen en bepaalt vervolgens hoe gevaarlijk ze zijn voor de stabiliteit van hun regime", vertelde een anonieme Chinese voorganger naar aanleiding van de zaak. 

De strenge censuur in China is een van de voorbeelden van de wijze waarop gelovigen in het land worden vervolgd. CCP staat geen ander geloof toe, dan het geloof in hun partij. Het communistische land staat op plek 23 op de ranglijst christenvervolging van Open Doors.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

En wie spreekt China aan?

We kopen veel van China en zijn daardoor erg afhankelijk van China, dus onze overheden branden hun handen daar niet aan. Zeker niet als het "maar" om religie gaat.
O, wat is de Chinese overheid (geïnspireerd door de duivel) toch bang voor Gods Woord. Maar toch zal Gods Waarheid overwinnen.
Nebukadnessar verklaart in Daniel 2:47 expliciet dat de God van Israël de enige ware God is. Maar dat verhinderde hem niet om in Daniel 3 een groot gouden beeld te bouwen dat iedereen verplicht was om te aanbidden. Je kunt weet hebben dat er een God is (Romeinen 1:19), die groter is dan jouw gouden beeld, maar toch kiezen voor iets dat je belangrijker vindt of waaraan je meer waarde hecht in dit leven! Of dit nu Communisme is of een of andere afgod.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events