corona
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 oktober 2020 door Redactie

Corona slaat toe in Duitse kerken

Het coronavirus slaat hard toe in verschillende Duitse vrije kerken. In een open brief luidt het districtsbestuur van de regio Lippe de noodklok. Onder andere in pinkstergemeenten is een piek in het aantal besmettingen te zien. De reden zou zijn dat men zich niet aan de voorschriften houdt.

In Der Spiegel, een groot een invloedrijk weekblad in Duitsland, wordt er ook aandacht besteed aan de situatie. Zij stellen dat er in verschillende kerken een piek te zien is qua besmettingen. De reden is volgens het blad dat deze kerken de maatregelen niet serieus neemt en zich niet aan de voorschriften houdt. Het gaat zelfs nog verder. Het blad meldt namelijk ook dat er in de betreffende kerken voorgangers zijn die complottheorieën verspreiden over het coronavirus.

Christian Stockmann is zo’n voorganger. Hij richtte ‘christenen in verzet’ op, een netwerk met evangelicale tegenstanders van het corona-beleid in Duitsland. Een kleine 700 mensen hebben zich bij dit netwerk aangesloten. In verschillende preken rept de Berlijnse voorganger over slavernij wegens corona. Daarnaast klaagt hij over de regels die zijn ingesteld met betrekking tot mondkapjes en afstand houden. De maatregelen tegen het coronavirus ziet hij als een teken van het kwaad in de eindtijd waarin we volgens hem leven.

Verschillende kerken in Duitsland zijn een bron geweest van coronabesmettingen. Ook afgelopen week was dat weer het geval. Het Reformatorisch Dagblad meldt dat er afgelopen vrijdag tijdens een bruiloft in een baptistenkerk in Altenkirchen minstens 69 mensen zijn besmet. Ook werd er een Bijbelschool overvallen door het virus. Meer dan de helft van de studenten en de medewerkers raakte besmet. Eerder was onder meer een kerk in Frankfurt een brandhaard. 

Reacties

Zou het niet zo moeten zijn, dat degene die zich niet aan de regels van de regering houdt, ivm het virus, ook geen steun van deze regering mag verwachten wanneer mensen wél ziek worden? Lijkt me wel mooi, dan moeten zij alleen vertrouwen op Hem in wie ze geloven...(dat wil ik zelf ook graag leren)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen