chris rice
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 oktober 2020 door Redactie

Christelijke muzikant en kunstenaar beschuldigd van seksueel misbruik

Zanger Chris Rice wordt beschuldigd van seksueel misbruik door een leerling van een kerkkamp. De christelijke muzikant en kunstenaar leidde worship op de jeugdkampen. "Afgelopen week nam een van de mannelijke studenten van de kampen contact met ons op over het misbruik", vertelt voorganger Robert H. Cunningham aan Christian Today.

De aanbiddingsleider maakte nooit officieel deel uit van de kampleiding van Tates Creek Presbyterian Church. Rice was aanwezig op de kampen met jongeren en studenten tussen 1995 en 2003. Christelijke hulporganisatie voor slachtoffers van seksueel misbruik, GRACE, opent een onderzoek namens de kerk naar het seksueel misbruik. Rice was goede vrienden met de voorganger van de jeugd Brad Waller, die afgelopen jaar door GRACE schuldig werd bevonden van mishandeling van 'meerdere studenten' in de jeugdgroep van de gemeente.

Error: could not load events

"Hoewel dit op dit moment nog steeds vermoedens zijn, behandelen we ze als geloofwaardig vanwege de bron en het ondersteunende bewijs dat we hebben ontdekt", reageert Cunningham op de beschuldigingen. Toen de voorganger hoorde van het misbruik riep hij meteen de oudsten van de gemeente bijeen. Zij besloten unaniem de zaak te melden bij GRACE voor verder onderzoek.

"We zijn vastbesloten om de omvang van het vermeende misbruik en de manier waarop onze kerk en het leiderschap op dat moment medeplichtig waren aan het licht te brengen," voegt Cunningham verder toe.

Rice heeft dusver geen commentaar gegeven op de situatie.

Bron afbeelding: Instagram @chrisricemusic

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

K
Ik mis een balkje voor zijn ogen.
"Vermoedens".... leuke berichtgeving. Groot "De Telegraaf-gehalte"...
M
Blij dat jullie weer een nieuwtje hebben ? ????
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen