israel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 oktober 2020 door Redactie

Israël tekent opnieuw diplomatiek akkoord met Arabisch land

Opnieuw mooi en bijzonder nieuws voor Israël. Het land heeft namelijk samen met Bahrein een akkoord getekend waarmee beide landen aangeven diplomatieke betrekkingen met elkaar aan te gaan. De overeenkomst werd in Manama, de hoofdstad van Bahrein getekend.

Bij de feestelijke ondertekening was ook een Amerikaanse vertegenwoordiging aanwezig. De landen gaat samenwerken op verschillende gebieden. Onder meer landbouw, handel en technologie zullen belangrijke peilers zijn van de samenwerking. Volgens verschillende bronnen zou het zelfs mogelijk zijn dat Israël binnenkort al een ambassade gaat openen in het Arabische land.

De toenadering tussen beide landen is ontstaan door de inspanningen van de Amerikaanse president Donald Trump. Eerder spraken vertegenwoordigers van beide landen met elkaar in Washington in het bijzijn van Trump. Tijdens die bijeenkomst werd er ook al een akkoord getekend tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten.

De bijzondere ontwikkelingen in het Midden-Oosten worden met gejuich ontvangen in Israël. In de Arabische wereld is men behoorlijk verdeeld. Eerder hadden Arabische landen namelijk afgesproken dat ze Israël pas zouden erkennen wanneer er sprake zou zijn van een onafhankelijke Palestijnse staat. Leiders uit Palestina noemen de actie van de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein dan ook een mes in de rug.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen