Ds. A. K. Wallet
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

23 oktober 2020 door Jeffrey Schipper

Kan ik mijn ouders weer ontmoeten op de nieuwe hemel en aarde?

"Als straks de nieuwe hemel en de nieuwe aarde komt, kan ik dan weer bij mijn ouders zijn? Daar verlang ik naar. Ik mis ze zo. Ik voel me op aarde zo ongelukkig", laat een vragensteller weten in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

"Ik begrijp dat u een goede relatie met uw ouders hebt gehad", antwoordt ds. A. K. Wallet (foto). "Dan is het heel goed te begrijpen dat u ze mist. Zeker als u verder niemand hebt waarmee u alles kunt delen, zoals ik begrijp. U hebt destijds uw ouders van de Heere gekregen, maar ook dat was voor een bepaalde tijd. De Heere heeft op Zijn tijd ook uw ouders weer weggenomen.

Naar de Bijbel zal er een herkenning zijn in de hemel van elkaar. Eens was er iets van de hemel op aarde, denk aan de verheerlijking op de berg. De drie discipelen herkenden Mozes en Elia. In Lukas 16:9 staat dat de armen hun weldoeners zullen ontvangen in de eeuwige tabernakelen. Maar vergeet s.v.p. niet dat het verlangen naar de hemel ten diepste een verlangen is naar Jezus. En als je Hem mag kennen en ontmoeten, ontmoet je ook je ouders.

Iedereen wil wel een volmaakte wereld. Maar weinigen zijn er die een wereld zonder zonde willen. Het gaat om een wereld waar God zal zijn alles en in allen. Dan leren we er in dit ons leven al wat van kennen: De blijdschap fonkelt in het oog van de zondaar die voor Jezus boog", aldus de christelijke gereformeerde emerituspredikant.

Lees zijn volledige antwoord op de website van Refoweb.nl

Reacties

a
" En als je Hem mag kennen en ontmoeten, ontmoet je ook je ouders."Mooi gezegd!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen