Wesselien Fouad
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

16 oktober 2020 door Jeffrey Schipper

Christenvervolging in Nederland: 5 inspirerende uitspraken van Wesselien Fouad

Samen met haar man Faraidoun evangeliseert Wesselien Fouad onder Koerden. Bedreigingen zijn aan de orde van de dag, er vloog zelfs een keer een kogel door de ruit. Gisteravond sprak Wesselien op een online event van Stichting De Ondergrondse Kerk (SDOK) over ‘Getuigen met lef!’. We zetten vijf inspirerende uitspraken van Wesselien op een rijtje. Onder het artikel kun je het online event terugkijken.

  • "God geeft genade om vol te houden. Het is niet dat wij zo sterk zijn. Soms zijn we erg bang. God geeft kracht en Hij is erbij. Als Hij je focus is, kun je vervolging aan."
  • "Er is een tijd geweest dat ik niet kon slapen van de angst. Ze hadden ook een raam ingegooid waarvoor ze echt onze tuin in moesten komen. Toen kon ik 's nachts niet meer slapen. Ik begon in paniek te bidden, maar dat hielp niet. Door mijn hoofd spookten allerlei verhalen van vervolgde christenen over vastzitten in de gevangenis en ontvoeringen."
  • "Ik moest God op een dieper niveau leren vertrouwen. Ik vertrouw Hem niet om de dingen die in mijn straatje passen. Ik vertrouw Hem omdat Hij God is. Daarom volg ik Hem. Hij is de enige, ware en betrouwbare God omdat Hij goed is. Hij heeft een plan voor mijn leven en dat plan is goed. Dat heeft mij rust gegeven."
  • "Bedreigingen vinden op dit moment vooral online plaats. Het komt voor dat mijn naam of de namen van onze kinderen worden genoemd. Ik kijk om me heen, maar ben tegelijkertijd een nuchtere Zeeuwse die denkt: 'Het komt wel goed.' Gelukkig leven we in Nederland. Ik zou mijn situatie niet durven vergelijken met broeders en zusters uit Noord-Korea of Koerdische gebieden. Zij worden zelfs ín in hun eigen huis vervolgd door familie. Ik woon in een land waar mensen voor mij opkomen."
  • "God vraagt van mij om wanneer de mogelijkheid er is op een passende manier van Hem te getuigen. Dat kan zijn door koffie in te schenken, maar ook door van Hem te vertellen. 's Ochtends ga ik eerst in gebed en vraag ik God om hulp. Ik ben echt geen leuke moeder als ik niet eerst heb gebeden. Zijn aanwezigheid heb ik in mijn leven heel sterk nodig."

Bekijk het online event terug en lees het CIP-interview met Wesselien Fouad:

Klik hier voor meer verhalen van SDOK!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen