Willem Glashouwer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

23 oktober 2020 door Jeffrey Schipper

Willem Glashouwer keerde de kerk de rug toe, totdat hij ervaarde dat God er is

"De kerk gaf geen antwoord op vragen die in de wereld leefden. Het geloof en de werkelijkheid op aarde werden uit elkaar getrokken. Het geloof wordt hiermee iets zweverigs, waarbij Bijbel en wetenschap niets met elkaar te maken leken te hebben", vertelt ds. Willem Glashouwer in antwoord op de vraag waarom hij de kerk de rug toekeerde. Op de site van Christenen voor Israël vertelt hij over zijn ommekeer. 

Glashouwer vertelt over zijn discussie met een jonge zendeling. "Elke avond zaten we te praten en discussiëren. Ik vond dat ik intellectueel op alle punten won van hem, hij had geen verdediging. Wetenschappelijk bewijs was betrouwbaarder. Tot het moment dat hij me aankeek en zei dat het geen zin meer had om nog verder te discussiëren. Toen zei deze jonge zendeling tegen mij: “Why don’t you put it to the test?”. Waarom test je het niet? Geef jezelf radicaal over aan God en aan Jezus en kijk dan wat er gebeurt. Dat was voor mij een enorm goede vraag. Als God niet zou bestaan, dan zou er niets gebeuren. Maar als Hij wel bestaat, dan verandert alles radicaal.

Op de terugweg naar huis heb ik mijn Volkswagen Kever stilgezet. Ik zei: 'God als U er bent, denk het niet, maar als U er bent, dan neem ik nu de beslissing om mezelf absoluut radicaal en helemaal aan U te geven.' Ik wachtte af wat er zou gaan gebeuren. Maar er gebeurde op dat moment helemaal niets. Ik ben naar huis gegaan en naar bed gegaan. En toen gebeurde er wel degelijk wat. Ik werd midden in de nacht wakker en ik begon God te loven en te prijzen. Heel bizar, het overkwam mij."

Lees het volledige interview op de site van Christenen voor Israël.

Neem een kijkje op de website van Christenen voor Israël!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events