Lynne Bradley
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

22 oktober 2020 door Dirk van Genderen | Israël Today

Hoe een Joodse vrouw de Messias leerde kennen: "Ik heb nu echte vrijheid"

Toen Lynne Bradley tot God riep om hulp in een moeilijk moment in haar leven, had ze niet verwacht in contact te komen met de almachtige God. En het bracht haar een vrijheid die ze nooit eerder had gekend. Ze groeide op in een traditioneel Joods gezin in Noord-Londen. Een goede christelijke kennis vertelde haar dat ze God zou vinden als ze Hem zou zoeken met heel haar hart (Jeremia 29:13).

Hij was de musical-directeur van een theatergroep. Lynne werd getroffen door de verandering in zijn leven nadat hij tot geloof was gekomen. Hij sprak haar erop aan als ze Gods naam misbruikte.

Ze zat al van jongs af aan op ballet, maar die balletdroom was gebroken omdat haar knieën waren beschadigd tijdens een sporten. Over de kerk had ze al een positief gevoel omdat ze ooit met de balletschool in een kerk ‘een soort Heilige Geest moment’, zoals ze het nu noemt, had meegemaakt. "Het was alsof God met Zijn liefde bij mij was en het voelde alsof ik thuiskwam."
Toen ze in de genoemde crisis raakte, bad ze: "God, als U bestaat en mij hoort, antwoordt mij alstUblieft."

Het antwoord kreeg Lynne toen de Kinderbijbel die ze vond, openviel op een pagina waar ze las: “God, wanneer zendt U de Messias om ons te redden?”

Ze was geschokt toen ze in gedachten een hoorbare stem hoorde: "Wat heb je gedaan?"
Ze reageerde: "Ik heb mijn huis klaargemaakt voor Passover."
"Wat betekent Passover", hoorde ze toen.
"Ik realiseerde me dat ik sprak met God en reageerde: 'Dat was toen u de Israëlieten uit Egypte leidde'."
Daarop hoorde in mijn gedachten: "O, kleingelovige. Waarom stel je je vertrouwen niet op Mij, zoals ook je voorvaders deden?"

‘Vraag Hem of Hij de Messias is’
Ze vertelde over deze bijzondere ontmoeting aan die christelijke kennis. Hij spoorde haar aan haar leven toe te wijden aan de Messias, hoewel Hij Zich nog niet zo aan haar had geopenbaard. "Vraag Hem of Hij de Messias is."

Het antwoord kreeg Lynne toen de Kinderbijbel die ze vond, openviel op een pagina waar ze las: “God, wanneer zendt U de Messias om ons te redden?”

Kort daarna ontmoette ze zangeres Helen Shapiro, die haar uitlegde dat Jezus de Joodse Messias is, de Vervulling van veel profetieën uit het Oude Testament, zoals Jesaja 53 en Psalm 22.

"Ik realiseerde me op dat moment dat Hij echt de Messias is, maar ik vond het moeilijk mijn oude leven los te laten en me over te geven aan Hem."

"Het is alsof ik nu frisse lucht kan inademen, na mijn hele leven in een benauwde kamer te hebben doorgebracht."

Tijd om naar de kerk te gaan
Toen kwam ze in een andere crisis terecht. Ze belde een vriendin aan wie ze vertelde dat het tijd was om samen met haar naar de kerk te gaan. Toen ze hoorde dat het de ‘Iranian Christian Fellowship’ was, was ze eerst bang dat het iets van moslims zou zijn, die moeite zouden hebben met haar Joods-zijn. Maar toen ze de kerk binnenkwam, zag ze dat de aanwezigen God aan het aanbidden waren.

De dominee begon met de mededeling dat hij niet de preek zou houden die hij had voorbereid, omdat er iemand aanwezig was die God al haar hele leven probeerde te bereiken, iemand die zich verraden voelde en op zoek was naar liefde, maar wiens ‘lijn’ altijd bezet was.

Gedoopt
In die samenkomst kwam Lynne tot geloof in de Heere Jezus. "Ik werd gedoopt, tegelijk met twaalf anderen met een moslimachtergrond."
Veel van haar vrienden, en een deel van haar familie, lieten haar aanvankelijk in de steek, waardoor ze zich voelde als "een vlot dat midden op de Oceaan dreef", maar anderen hebben het verlies meer dan goedgemaakt.

Nu zegt ze: "Ik ben de Heere zo dankbaar dat Hij mijn ogen heeft geopend. Het is alsof ik nu frisse lucht kan inademen, na mijn hele leven in een benauwde kamer te hebben doorgebracht. Ik heb nu echte vrijheid, ervaar Zijn leiding, heb nu hoop en vreugde, in plaats van verdriet. Ik heb er spijt van dat ik de Heere niet eerder heb leren kennen."

Lynne is nu lid van de ‘Stanmore Baptist Church’ in Londen. Ze verspreidt het geloof als ze optreedt als zangeres, dichter en comédienne.

Bovenstaand artikel verscheen via Israël Today in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Reacties

P
Laten we bidden dat dat er nog veel Joden Jezus mogen aannemen om in Zijn gemeente opgenomen te worden.
R
Mooi getuigenis, dat maar veel meer Joden Yeshua mogen zien als hun verlosser!

Ook zo'n mooi getuigenis is die van Zev Porat.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen