regenboogvlag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 oktober 2020 door Patrick Simons

Christelijke studentenvereniging Leiden op matje geroepen wegens visie op homoseksualiteit

Een opvallend bericht vanuit Leiden. Paul Dirkse, wethouder in deze stad namens D66, gaat namelijk een gesprek plannen met de christelijke studentenvereniging NSL. Dit naar aanleiding van vermeende discriminatie op basis van geaardheid. Dat meldt het Leids Universitair Weekblad Mare.

Volgens het weekblad gaan er al jaren geruchten dat homoseksuele leden van Navigators, de overkoepelende christelijke studentenorganisatie waar NSL toe onderdeel van is, geen bestuursfunctie mogen bekleden. Mare stelt dat Navigators als visie heeft dat homoseksuele mensen celibatair leven. Bestuursleden zouden met die visie in moeten stemmen. Het weekblad concludeert dat heteroseksuele leden die een relatie hebben wel een bestuursfunctie mogen vervullen en homoseksuele leden met een relatie niet.

Naar aanleiding van publicaties in Mare werden er vorige week in de gemeenteraad van Leiden vragen gesteld. De PvdA wil dat NSL afstand neemt van wat er in Mare wordt gesteld. Zo niet dan wil men de steun aan de studentenvereniging intrekken. D66-wethouder Paul Dirkse van onderwijs gaat daarin mee. “We zijn het eens met mevrouw Van der Jagt dat het niet zo kan zijn dat een persoon op basis van geloof, huidskleur, geaardheid of gender niet in aanmerking zou komen voor een bepaalde functie. Dat zou echt van de gekke zijn en het komt ook niet overeen met wat in artikel 1 van de Grondwet staat.”

Lees meer in Mare.

Reacties

C
Er wordt geen onderscheid gemaakt in geaardheid, maar in levenswijze - of dit naar Gods Woord is - lijkt me
K
Mare moet zoeken naar iemand die zegt dat er voor homoseksuelen geen plaats is in het bestuur van NSL. Wat jammer is dat D66 en PvdA geen enkele notie nemen van het zeer uitgebreide (voor intern gebruik bedoelde) stuk Koersbepaling homoseksualiteit. Het document is zeer evenwichtig en wil maximaal ruimte bieden aan homoseksuelen. Enkel stelt het dat een homoseksuele relatie vanuit de bijbel niet is aan te bevelen. Vanuit de vrijheid van Godsdienst is dat een prima te verdedigen standpunt. Respecteer dat dan ook gewoon.
1 Timotheus 3:2 en 12!! Paulus leefde midden in de Romeinse homo cultuur waarin de keizer zijn vrouw vermoordde om het bed te delen met schandknapen. Toch houdt Paulus vast aan de goddelijke grondwet ook tav bestuurders.
Toon meer reacties (9)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen