prof dr wim vlastuin
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

23 oktober 2020 door Nienke Alblas

Professor W. Vlastuin vraagt zich af of Gods Geest nog in Nederland is

Is Gods Geest nog in ons midden in Nederland? Dat is de vraag Prof. dr. W. van Vlastuin bij stilstaat in deze video van Geloofstoerusting. "Je ziet dat het christelijk geloof is weggeëbd en het geen vat heeft op de ziel van je naaste in ons land", aldus Van Vlastuin.

Volgens de professor kan je aan verschillende dingen in onze maatschappij zien dat er een enorme nood en leegte is. "Dat het in de wereld donker is, is niet zo heel vreemd. Maar hoe is dit eigenlijk in de kerk?" Van Vlastuin stelt verschillende kritische vragen om bij stil te staan als christenen en kerken in Nederland.

Bekijk de duidelijke boodschap in deze video!

Eerder sprak prof. dr. W. van Vlastuin met CIP.nl over het boek dat hij schreef over de kerk en postmodernistisch denken. ''We zouden meer één moeten zijn met christenen uit de vroege kerk, dan met mensen in deze tijd'', aldus Vlastuin. Lees hier het inspirerende interview!

Reacties

D
Israels verwijt was eens:'mijn weg is voor de Heer verborgen'. De Heer onze God zag dat anders,want Israels weg is voor de Heer onze God niet verborgen zoals de profeten zeiden.Veel meer geloof ik dat het christendom de weg van de eerste christenen en de apostolische Vaders kwijt zijn.Het begrip 'wereld'is een onderdeel geworden van de kerk, terwijl Johannes en de Apostolische Vaders schreven:'heb de wereld niet lief,nog wat in de wereld is.Als de liefrde tot de wereld in u woont, de liefde des vaders is niet in u.
P
Inderdaad de gemiddelde kerkganger is bezig met de dingen van hier en nu. Als je vraagt waar ben je als Jezus wederkomt, daar hebben de meesten onder ons geen duidelijk antwoord op. Dit is uiteraard een strikvraag om dat de bruid en Bruidegom door de Bruidegom is weggenomen de zogenaamde wederkomst . Het is daarom hoogtijd hierin je te verdiepen , Het is Gods plan met deze wereld naar de voltooiing waar eens geen zonde zal zijn.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events