Daniël Marx
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

16 oktober 2020 door Jeffrey Schipper

Daniël Marx wil bruggen slaan met dit prachtige lied

Drie op drie: in 2018 debuteerde hij met ‘Toon ons wie U bent’, om vervolgens in de zomer van 2019 ‘God van Trouw’ uit te brengen. En jawel: in 2020 is Daniël Marx terug met zijn derde studio-album ‘Hymns’, ditmaal voor het eerst in het Engels.

Yannick Philippaerts, vaste co-schrijver en pianist in de band, introduceert de muziek van het Amerikaanse duo Jeff en Sheri Easter, aan Daniël, die zich verdiept in hun muziek en zo in contact treedt met hun neef, Jared Easter.

Hymnes
Stilistisch wijkt het album ‘Hymnes’ af van de vorige twee: de hymnes en de muziek van oa. Johannes de Heer zijn de geluiden die Daniël van jongs af aan te horen krijgt: zijn vader en andere leden van de Marx-familie hebben allemaal muzikaal bloed en een voorliefde voor de traditionele gospelmuziek. Daniël zingt jarenlang deze liederen mee in zijn ouderlijk huis en maken deel uit van zijn muzikaal DNA. Het nieuwe album ‘Hymns’ is zowel een lofzang aan God alsook een eerbetoon aan zijn familie, meer bepaald zijn vader met wie hij een duet zingt op het nummer ‘In The Garden’. Hij wilt met dit album heel graag de muziek van de vorige generaties introduceren naar deze generatie.

Van de tien songs, heeft Daniël’s eigen band er drie voor eigen rekening genomen. De overige zeven zijn ingespeeld door Jared Easter en zijn muzikanten. Daniël contacteerde hem via Facebook en de rest is geschiedenis: de sound van het album is onmiskenbaar country en Daniël’s krachtige stem komt hier perfect tot zijn recht. Vocaal gezien groeit hij album na album.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen