Johan Snel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 oktober 2020 door Christelijke Hogeschool Ede

Historicus Johan Snel maakte een portret van Abraham Kuyper

Het Neo-Calvinism Research Institute en de Christelijke Hogeschool Ede presenteren op vrijdag 16 oktober 2020 het boek ‘De zeven levens van Abraham Kuyper’ van historicus, journalist en docent-onderzoeker Johan Snel. Een portret van Abraham Kuyper; de eerste democraat.

Tijdens het online-evenement wordt het eerste exemplaar overhandigd aan politica Kathleen Ferrier. Sophie van Bijsterveld (hoogleraar Radboud Universiteit) en politicus Jan Schinkelshoek verzorgen daarop een reactie op het boek. De presentatie wordt gevolgd door een digitaal forumgesprek onder leiding van historicus George Harinck. Onderwijs en politiek gaan daarbij in gesprek over de invloed van Kuyper op beide terreinen.

Zeven levens
Precies een eeuw geleden overleed de bekendste Nederlander. Dat wil zeggen, naast koningin Wilhelmina de enige die de voorpagina van The New York Times haalde. Kuyper is de oprichter van de eerste Nederlandse politieke partij, de ARP en de stichter van de Vrije Universiteit. Hij geldt nog altijd als en revolutionair met grote invloed op de recente Nederlandse geschiedenis. Johan Snel opent met dit boek verrassende perspectieven op zeven van zijn kleurrijke levens. Voorop de avonturier: alpinist, wereldreiziger. Dan zijn beter bekende rollen: gevierd spreker, wetenschapper, activist, journalist en staatsman. Elk hoofdstuk is gebaseerd op nieuwe bronnen, telkens met biografische onthullingen.

Over de schrijver
Johan Snel is dit jaar 25 jaar als docent en onderzoeker verbonden aan de CHE-opleiding Journalistiek. Tevens is hij onderzoeker aan de VU Amsterdam. Daarnaast is hij publicist, historicus en journalist. Eerder verschenen bij uitgeverij Prometheus zijn boeken Tien journalistieke idealen (2016) en Recht van spreken. Het geloof in de vrijheid van meningsuiting (2011)

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen