cu
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 oktober 2020 door Redactie

Nieuw kandidaat-Kamerlid CU: "Het gaat met migratie niet altijd goed"

Pieter Grinwis is één van de nieuwe namen die we op de kandidatenlijst van de ChristenUnie voor de Kamerverkiezingen terugvinden. Hij is terug te vinden op de vijfde plaats. Voor de NRC was dat reden om nader kennis te maken met Grinwis door middel van een groot interview.

Griwis vertelt dat hij door de partijtop is aangemoedigd om zich te melden als kandidaat voor de Tweede Kamer. “Ik kom uit een familie van boeren, vissers en middenstanders”, vertelt hij wanneer hem gevraagd wordt of hij rechts is. “Hardwerkende mensen die niet snel naar de overheid kijken voor hulp, hun eigen broek ophouden. Dat heeft mij gestempeld en kun je sociaal-economisch rechts noemen.”

Vervolgens krijgt hij de vraag of hij ook rechts is als het om migratie gaat. “Ik vind het ongehoord dat je op Europese grond vluchtelingenkinderen laat verkommeren”, reageert hij. “Dus ik voel diezelfde hartenklop als Kamerlid Joël Voordewind. Tegelijkertijd zie ik als raadslid dat het met migratie niet altijd goed gaat. Ik maak me zorgen over de segregatie in een stad als Den Haag.”

Lees het hele interview in de NRC.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen