ggin
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 oktober 2020 door Redactie

GGiN gelast synodevergadering af: "Verkeerd signaal naar samenleving toe"

De Gereformeerde Gemeenten in Nederland (GGiN) hebben ervoor gekozen om de synode van aankomende woensdag in Barneveld niet door te laten gaan. De vergadering is voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Dat maakt het Reformatorisch Dagblad bekend. De kerk heeft de vergadering uitgesteld omdat er op dit moment een grote druk staat op de samenleving, zo vertelde scriba C. Dubbeld desgevraagd. “Het zou naar de samenleving toe een verkeerd signaal zijn om nu een grote kerkvergadering te houden”, citeert de krant.

Ook de gezamenlijke synodevergadering van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKV) en de Nederlands Gereformeerde Kerken (NGK) konden eerder deze maand niet doorgaan. Er waren bezinningsdagen en clustervergaderingen gepland van 2/3 en 9/10 oktober. Deze werden afgelast wegens strengere maatregelen rondom corona. Men is van plan om dit digitaal voort te zetten.

De GGiN telt in totaal 49 verschillende gemeente in ons land, waar acht predikanten actief zijn. Er is nog geen nieuwe datum gepland voor de synodevergadering. 

Reacties

Respect!

Op manier geef je inderdaad een mooi signaal af en voorkom je vervelende discussies.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen