Amy Coney Barrett
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 oktober 2020 door Nienke Alblas

Amy Coney Barrett getuigt van geloof tijdens verhoring Hooggerechtshof

De verhoring van de genomineerde Amy Coney Barrett voor het Hooggerechtshof is gestart. Maandag gaf de rechter een openingstoespraak voor het Senaat. Barrett steekt haar geloofsovertuiging niet onder stoelen of banken, ondanks de eerdere kritiek op haar objectiviteit. "Ik geloof in de kracht van gebed", aldus de genomineerde voor het Amerikaanse Hooggerechtshof.

De nominatie van Barrett door Trump en de verhoring volgen snel achter elkaar. Verschillende groeperingen stellen dat de president de nominatie snel door wil voeren in de laatste weken van zijn presidentschap. De keuze voor Barrett wordt bekritiseerd door met name Democraten. Zij stellen dat de objectiviteit van de rechter mogelijk lijdt onder het geloof en de politieke voorkeuren van Barrett. Het is bijzonder dat zij alsnog haar geloof benoemt in de openingstoespraak waarin ze haar geschiktheid als rechter verdedigt voor de Senaat. 

"Ik wil de vele Amerikanen met verschillende achtergronden bedanken voor de steun. Ik geloof in de kracht van gebed. Het geeft mij een goed gevoel te horen dat zo veel van jullie voor mij bidden", aldus Barrett.

Bekijk in de onderstaande tweet een deel van de openingsspeech van Barrett bij haar verhoring voor het Hooggerechtshof.

Judge Amy Coney Barrett: "I believe in the power of prayer."pic.twitter.com/HgZ3ZWMVCG

— Tré Goins-Phillips (@tregp) October 12, 2020

Sinds haar nominatie voor de vrijgekomen positie aan het Amerikaanse Hooggerechtshof ligt Amy Coney Barrett onder vuur in de media. Ze had in het verleden nauwe contacten met een conservatieve christelijke school die het homohuwelijk niet onderschrijft. Daarnaast motiveerde ze rechtenstudenten op een conferentie om God te betrekken bij hun werk in het rechtssysteem, iets wat volgens critici in strijd is met de scheiding van kerk en staat. "Ik zou nooit mijn oordeel baseren op mijn persoonlijke overtuigingen in plaats van op de wet", reageerde Barrett eerder.

Meer weten over Amy Coney Barrett? Bekijk de onderstaande video van NU.nl

Lees het volledige artikel

Reacties

A
Amy getuigt van gebed tot Jezus, God omdat ze afhankelijk wil zijn van haar Redder, halleluja.

Geen ongelovig Geredeneer, maar RELATIE

Shalom, hemelse Vrede.
W
Als je weet hoe zij door de 'democraten' bejegend wordt zou het volkomen duidelijk moeten zijn waar in de de amerikaanse maatschappij het echte probleem licht.
G
Ergens las ik dat deze mevrouw Barrett elke wet wil beoordelen uitgaand van de bedoeling de wetgever die die wet maakte. Zolang er niet blijkt dat ze dit niet doet is ze trouw aan haar woorden.

Jammer alleen dat de rechtspraak, die wij zo graag neutraal en boven de verschillende meningen zien, in de USA een politiek instrument is geworden, dienend om langdurig een partijbelang te dienen. Ook jammer dat er over abortus en euthanasie vaak zo onbarmhartig en ongenuanceerd wordt gesproken. Al te makkelijk is over, maar niet betrokkenen gesproken
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen