kerststal
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 oktober 2020 door Redactie

Grootste protestantse kerk in Duitsland verwijdert beeld uit kerststal wegens 'racistische karikatuur'

De Domkerk in het Duitse Ulm is van plan om een kunstwerk te gaan verwijderen. Het gaat om een beeld van één van de drie wijzen uit het Oosten. Het is volgens de kerk een racistisch karikatuur en daarom uit voorzorg weggehaald uit de kerststal.

De grootste protestantse kerk van Duitsland stelt mee te willen met haar tijd en heeft daarom besloten om het zwarte beeld van één van de drie wijzen te verwijderen. Men wil niet beschuldigd worden van racisme. Het is volgens een woordvoerder een karikatuur met grote lippen en gouden sieraden. Verder zit er ook een slavenring aan zijn been. Het bestuur van de kerk meent dat dit beledigend en racistisch is en wil dit niet langer in de kerk.

Door de actie van de Dom in Ulm is er een discussie ontstaan door heel Duitsland over het al dan niet aanpassen van kerststallen. De meeste kerken kiezen ervoor om deze voorlopig zo te laten zoals het is, inclusief donkere wijze.

Reacties

K
Het is maar wat je wilt zie: een zwarte wijze of een zwarte slaaf.
L
Waarom de 'blanke' wijzen niet verwijderd? De wijzen zullen echt niet blank geweest zijn.
O, wat is men tegenwoordig toch overgevoelig! En bovendien, prachtig toch dat een van de drie wijzen iemand uit Afrika is?
Toon meer reacties (7)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen