christen india kaalgeschoren
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 oktober 2020 door Nienke Alblas

Indiase christenen kaalgeschoren na beschuldiging eten rundvlees

Het eten van rundvlees is voor hindoes ten strengste verboden, omdat de koe door hen als een heilig dier wordt gezien. Vijf christenen werden door radicale hindoes kaalgeschoren wegens een valse beschuldiging van het slachten van koeien. Volgens de Christian Post moesten de gelovigen met hun kaalgeschoren hoofd door de straten van hun woonplaats lopen, terwijl ze werden bespot.

Onder de belaagde christenen was voorganger Raj Singh (37). De vader van vier bekeerde zich vier jaar geleden tot het christendom. De hindoes in het dorp beschuldigen Singh ervan dat hun hindoe-status lijdt onder de bekering van de voorganger. "Ze sloegen van alle kanten op mij in met handen, voeten en stokken. Mijn vrouw probeerde ze tegen te houden, maar hierdoor werd zij geslagen en misbruikt door de aanvallers."

Inmiddels zijn de belagers gearresteerd. De voorganger verkeerd met zijn gezin nog steeds in grote angst. "We weten niet hoe lang we nog in deze omgeving kunnen blijven wonen. Er is geen oplossing voor het probleem", aldus Singh.

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen