gebed
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

13 oktober 2020 door Jeffrey Schipper

18-jarig meisje: 'Ik weet zeker dat ik onbekeerd ben'

"Ik ben een meisje van 18 jaar. Eén ding weet ik zeker en dat is dat ik onbekeerd ben. Ik besef met mijn verstand dat ik wederomgeboren moet worden wil het wel zijn op weg en reis naar de eeuwigheid. Hoe kan ik mijn vrije tijd het beste besteden, op de momenten als ik niet hoef te werken? Is het geoorloofd om bijvoorbeeld met je zussen iets leuks te doen terwijl je in levensgroot gevaar bent?", aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

J. P. van den Brink, ouderling binnen de Gereformeerde Gemeenten, geeft antwoord. "Jezus zegt: niemand komt tot de Vader dan door Mij. Heb je Jezus al werkelijk nodig gekregen? Of zoek je het in eigen geestelijke kwaliteiten? (...) En daarom kunnen we het ook alleen van de Héére verwachten. Ja, zeg je misschien: maar ik kan God niet vinden; ik bid wel, maar ik kan niet bidden; ik merk niet dat er iets verandert in mijn leven; ik ben zo lauw en zo dood! Maar dan zeg ik toch: strijk eens over je voorhoofd. Dan is je hand nat. Want doopwater droogt nooit op. Dat blijft geldig, je leven lang! 

Dus, als ik jouw vraag kort wil beantwoorden: zoek het niet in de ‘kwaliteit’ van jouw geestelijk leven; zoek het niet in de hoeveelheid goede lectuur die je leest; ga naar Jezus. Overdenk wat Hij heeft gedaan. Leg je handen in Zijn zijde en in Zijn handen. Alleen het bloed van Jezus Christus, Gods Zoon reinigt van alle zonden. Geen zondaar is een te groot zondaar of hij/zij kan zalig worden!

En: mag je plezier maken met je zussen of vriendinnen? Jazeker! God vraagt niet van ons dat we als asceten gaan leven. Wel moeten we alles wat we doen, ons werk en onze ontspanning, voor Gods Aangezicht kunnen verantwoorden. Prediker 11:9: 'Verblijd u, o jongeling! in uw jeugd, en laat uw hart zich vermaken in de dagen uwer jongelingschap, en wandel in de wegen uws harten, en in de aanschouwingen uwer ogen; maar weet, dat God, om al deze dingen, u zal doen komen voor het gericht'", aldus de ouderling.

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Reacties

B
Op het moment dat je aan Jezus vraagt om om wedergeboren te worden zal Hij het doen. Wat moet je doen? Keer je naar God toe en Hij zich naar jou toekeren. Dat is wedergeboorte! God gaat je niet bekeren, dat is wat jezelf moet doen, maar als je je volkomen aan Hem overgeeft zal Hij doen wat Hij belooft heeft. Dan mag je binnen gaan in zijn Konikrijk!
K
@Willem Simons: zo simpel als het lijkt, zo moeilijk is het als je opgroeit in een gereformeerde bubbel die je nauwgezet voorschrijft wat je allemaal wel en niet mag doen.

Ondertussen is het antwoord wel heel simpel: heb God lief boven alles en je naaste als je zelf. En dat is dan al weer moeilijk genoeg. Al is iets leuks gaan doen met je zussen, een best aardig begin.
W
Het antwoord is zo simpel: Handelingen 2:37-40

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen