hafeez
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

13 oktober 2020 door Nienke Alblas

Indrukwekkend! Van antisemitische moslim tot pro-Israël christen

Ondanks dat Kasim Hafeez nooit een Jood had ontmoet, was hij extreem antisemitisch. Zonder ooit een Joods iemand ontmoet te hebben geloofde hij als radicale moslim dat het geweld jegens Joden rechtvaardig was. Ongeveer twintig jaar geleden kwam er een radicale omkeer in deze houding bij Hafeez. De ex-moslim spreekt met Faithwire over zijn reis naar Israël en bekering tot het christendom. "Ik zag Joden en Israël niet meer als 'de ander' maar als mensen, personen."

De ontmoeting met de Joodse Irving Roth (91) veranderde Hafeez' leven. Als radicale moslim raakte Hafeez overtuigd van zijn eigen ongelijk. "Ik besloot dat ik mijn verhaal moest delen." Hieruit volgde 'Never Again'. In de film wordt het verhaal van Roth tijdens de Tweede Wereldoorlog naast de radicalisering van Hafeez gelegd.

"De leugens die in de Tweede Wereldoorlog werden verkondigd zijn in een modern jasje gestoken", vertelt Roth in de film. "Het eindresultaat is hetzelfde. Mensen worden vernietigd."

Uiteindelijk bekeerde Hafeez zich tot het christendom. "Het idee van genade was voor mij vreemd wegens mijn islamitische opvoeding. Ik schaamde me voor wie ik was en was kwaad op mezelf voor alle jaren die ik verspild had. Ik moest leren te accepteren dat mijn verleden mij uiteindelijk heeft gebracht waar ik nu ben, ik was misschien wel niet tot geloof gekomen zonder de gebeurtenissen in mijn verleden."

Bekijk hieronder de indrukwekkende trailer van de film.

Error: could not load events

In de trailer is te zien hoe er in wordt gegaan op radicalisering in verschillende situaties. De filmmakers hopen bewustwording te creëren van radicalisering in alle tijden en de manier waarop het ongemerkt het leven in kan sluipen.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

Prachtig, wat een bijzondere bekering!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen