Katholieke kerk Maastricht
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 oktober 2020 door Jeffrey Schipper

Rooms-Katholieke Kerk roept op tot terugschalen naar maximaal 30 kerkgangers

De bisschoppen vragen de parochies en religieuze gemeenschappen zo snel als mogelijk terug te schalen naar maximaal dertig aanwezigen in de komende liturgievieringen (exclusief bedienaren en medewerkers). De Rooms-Katholieke Kerk neemt in tegenstelling tot bevindelijk-gereformeerde kerken het advies van minister Ferd Grapperhaus (Justitie) helemaal over.

De bisschoppen delen de bezorgdheid van de overheid over het oplopende aantal besmettingen en de grote risico’s van corona voor de volksgezondheid. De Rooms-Katholieke Kerk erkent dat religieuze bijeenkomst nauwelijks bijdragen aan de toename van het aantal coronabesmettingen. 'Omwille van de tweede coronagolf, waarin we op dit moment zijn terecht geraakt, zijn echter aanvullingen op het bestaande protocol noodzakelijk', schrijven de bisschoppen.

De al bestaande maatregel om niet samen te zingen blijft van kracht. Aan de gelovigen wordt gevraagd om een mondkapje te dragen volgens de richtlijnen van de overheid. De Rooms-Katholieke Kerk zit op dezelfde lijn als de Protestantse Kerk in Nederland en de Christelijke Gereformeerde Kerken. De Hersteld Hervormde Kerk, Gereformeerde Gemeenten, Gereformeerde Gemeenten in Nederland en Oud Gereformeerde Gemeenten in Nederland pleiten voor het beperken van het aantal kerkgangers, zonder specifieke maximumaantallen te noemen.


Corona
- Kerk in Sliedrecht luistert naar dringend verzoek Rutte en schrapt avonddiensten
- Worden christenen in Australië slachtoffer van een controlemaatschappij?
- Controlemaatschappij? Coronachaos bewijst ongelijk van complotdenkers
- CU-Kamerlid over afname effectiviteit vaccins: "Ook gevaccineerden hebben een verantwoordelijkheid"
- Goed idee om ongevaccineerden buiten te sluiten met 2G-beleid? Stefan Paas antwoordt
Meer over Corona »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen