facebook
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 oktober 2020 door Redactie

Christelijke pagina voor LHBTI'ers verwijderd door Facebook

Facebook verwijdert een christelijke pagina van voor mensen uit de LHBTI-gemeenschap. Het grote sociale media platform heeft geen reden gegeven voor het verwijderen van de pagina van Restored Hope Network (RHN). "Facebook is als een gemeenschap waar sommige mensen bij mogen horen en anderen worden weggestuurd", reageert de paginabeheerder op de Christian Post.

De pagina plaatst getuigenissen van christenen die 'genezen' zijn van hun homoseksuele gevoelens. De verhalen zijn bedoeld om mensen te helpen om te gaan met door hen ongewenste gevoelens.

RHN denkt dat de aanleiding de negatieve kijk op 'homogezening' zal zijn. De term wordt volgens de Facebookpagina onterecht gebruikt om elke organisatie die instemt met een historische christelijke kijk op seksualiteit aan te vallen en te verbieden.

"Facebook heeft besloten dat zij de autoriteit hebben levensveranderende verhalen te censureren. Het is schandelijk dat de pagina is verwijdert, hierdoor is het alsof de pagina nooit bestaan heeft. We zijn van tevoren niet eens hiervan op de hoogte gesteld en hebben onze kijk op de situatie nooit kunnen verdedigen", aldus paginabeheerder Anne Paulk.

Paulk voegt toe dat Facebook mensen 'buitensluit. "Facebook is als een gemeenschap waar sommige mensen bij mogen horen en anderen worden weggestuurd." RHN kijkt naar de stappen die zij praktisch en juridisch kunnen ondernemen. Paulk ziet hoe vijandigheid richting christenen online en offline toeneemt, maar geeft aan dat RHN niet afhankelijk is van het platform. "We bestonden al voor Facebook bestond en we zullen blijven bestaan als Facebook is verdwenen, omdat wij God toebehoren."

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Meer gezegd: de zgn. diversiteit en inclusiviteit, is niet meer dan een rookgordijn om onwelgevallige meningen en groepen buiten te sluiten. Het is een soort alibi om anderen en anders denkenden buiten te sluiten, want ze vallen buiten het "diversiteitraamwerk".

Dus in wezen zijn ze (oa Facebook), onverdraagzaam danwel discriminerend in hun visie/beleid.