Kees Binnendijk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 oktober 2020 door Jeffrey Schipper

Vermissing 53-jarige man leidt tot bezorgdheid in christelijk dorp

De vermissing van Cees Binnendijk (53) houdt de inwoners van het christelijke dorp Katwijk behoorlijk bezig. Het gaat om de zoon van de bekende christelijke spreker Henk Binnendijk. De politie heeft gegevens van de man uit Rijnsburg online gezet, in de hoop dat getuigen zo snel mogelijk meer informatie kunnen geven.

Update: Helaas is het lichaam van de vermiste Binnendijk zondagmorgen 18 oktober gevonden. 

Cees had op woensdag 7 oktober om 12.15 uur een afspraak in Katwijk. Daar kwam hij niet opdagen. Van de man is bekend dat hij zich vermoedelijk verplaatste op een damesfiets. Het laatste contact met Cees is geweest op woensdag 7 oktober rond 09.00 uur. De damesfiets waar Cees op fietste is later die dag in Katwijk aangetroffen, bij de strandopgang 55 in Katwijk. Daarna ontbreekt ieder spoor.

Voor de kust bij het Zuid-Hollandse Katwijk was een grootschalige zoekactie aan de gang, meldt Hart van Nederland. Onder meer reddingsboten uit Katwijk, Noordwijk en Zandvoort waren daarbij betrokken. Volgens verschillende media leverde de zoekactie niets op. De politie heeft ook twee foto’s verspreid van de man en een signalement gedeeld. Klik hier om het signalement te bekijken en het tipformulier in te vullen.

Zondag 11 oktober ontstond onrust omdat er op sociale media nepnieuws werd verspreid over de vermiste man. Zo deelde evangelist Johan Vreugdehil dat Cees zou zijn 'aangespoeld in Scheveningen'. Ook Revive, een charismatisch-christelijke website, maakte melding over de vondst van de man. Maar mensen uit de nabije omgeving van Kees ontkennen dat dit zo is. Vreugdehil heeft excuses aangeboden. 'Voor mij weer een les om niet klakkeloos berichten over te nemen ook al komen ze uit (betrouwbare bron). Ik heb het bericht gelijk verwijderd. Mijn oprechte excuus aan alle betrokkenen en vraag vergeving over hetgeen ik verkeerd heb gedaan.'

Foto: Politie Rijnsburg


Cees Binnendijk
- Lichaam vermiste Cees Binnendijk (53) gevonden in zee bij Katwijk
Meer over Cees Binnendijk »

Reacties

N
Gods nabijheid toegewenst in dit alles fam. Binnendijk! Ik ga hier voor bidden!
F
Sterkte hiermee fam. Binnendijk en ik hoop en bid dat Kees snel gevonden zal worden.

Heer Jezus, geef dat Kees Binnendijk snel gevonden zal worden, in goede gezondheid. Amen.

Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen