paula schot
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 oktober 2020 door Redactie

Paula Schot wordt eerste vrouwelijke SGP-wethouder

Paula Schot wordt de allereerste vrouwelijke wethouder namens de SGP. Ze gaan deze functie vervullen op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland. Dat meldt Omroep Zeeland. Ze volgt daarmee Cees Bos op, die vertrok om burgemeester op Urk te worden.

De 27-jarige Schot, tevens columnist voor CIP.nl, woont op dit moment nog in Gouda, waar ze ook actief is voor de SGP. Ze kwam twee jaar geleden veel in de publiciteit omdat ze namens de partij lijsttrekker was tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. Ze wist echter geen zetel te behalen.

Ze vertelt tegen Omroep Zeeland dat al langer een oogje had op een dergelijke functie. Toen ze hoorde dat Bos burgemeester van Urk zou worden en zijn positie vrijkwam, pakte ze direct de telefoon. “Ik heb meteen de fractievoorzitter gebeld en gezegd dat ik interesse had.”

Het is een bijzonder moment voor de SGP. Nog steeds is er in de achterban verdeeldheid over de vraag of een vrouw een dergelijke positie mag bekleden. De partij zelf is op dit punt de afgelopen jaren verschoven. In 2014 werd Lilian Janse al het eerste vrouwelijke raadslid namens de SGP, ook in Zeeland. “Binnen de partij zijn daar meerdere stromingen in”, vertelt Schot over vrouwen in de politiek. “De ene groep vindt het nog steeds niet kunnen, de andere heeft er geen problemen mee. In mijn omgeving krijg ik alleen maar positieve reacties.” Overigens spreekt het beginselprogramma van de SGP zich nog steeds uit tegen vrouwen in de politiek. Daarin valt te lezen dat dit in strijd is met de roeping van de vrouw. 

Overigens is het niet toevallig dat ze naar Schouwen-Duiveland gaat. Ze komt er oorspronkelijk vandaan en heeft er nog veel familie en vrienden wonen. "Als het een willekeurige Nederlandse gemeente was geweest, had ik het waarschijnlijk niet gedaan", vertelt ze tegenover het Reformatorisch Dagblad. 

Foto: Simon Lensken

Reacties

K
Gefeliciteerd en welkom op onze mooie eiland!
M
Koningin Esther was ook goed in haar werk. Wijsheid toegewenst!
N
Goed zo! De zaken gaan vooruit. Vrouwen hebben ook hun talenten. En intuïtief gevoel wat bij (sommige) mannen wel eens ontbreekt. Kunnen dat aanvullen!
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen