Kees van Velzen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 oktober 2020 door Jeffrey Schipper

Jezus als vrouw in nieuwe versie The Passion: goed idee? - CIP Podcast

Het zou zomaar kunnen dat Jezus gespeeld gaat worden door een vrouw, homoseksueel of transgender in een vernieuwde vorm van The Passion. "Dit vind ik heel erg", zegt opiniemaker Kees van Velzen in de CIP Podcast. "De Heere Jezus is geboren uit de maagd Maria, is de Koning der Koningen en de Heer der Heren. Daar blijf je op die manier van af!"

"Ik ben altijd een fan van The Passion geweest. Mensen werden gedwongen om het Evangelie gelezen en werden erdoor geraakt", vervolgt Van Velzen. Dit werd onlangs bevestigd door dr. Mirella Klomp, zij onderzocht jarenlang de invloed van The Passion. Klomp: "Ik zeg niet dat kijkers vervolgens meteen Jezus aanvaarden als Redder, maar door al die aansprekende rollen in The Passion kunnen mensen zich op een bepaalde manier tot het lijdensverhaal verhouden. Aansprekende zaken als vriendschap, liefde en opoffering komen in The Passion allemaal naar voren."

Volgens Van Velzen hoeft Jezus niet als vrouw gespeeld te worden om te laten zien dat Zijn komst ook goed nieuws voor de vrouwen in Zijn tijd was. "Als er Iemand vrouwen autoriteit gaf, was Jezus het. Zij waren de eerste getuigen van de opstanding en hadden het lef om het door te vertellen. Ik zou tegen de makers van The Passion willen zeggen: houd je bij die geschiedenis. Dat is meer dan genoeg om deze wereld te veranderen."

Beluister het fragment vanaf minuut 39:35


CIP Podcast
- Coronaberichtgeving: wordt de Biblebelt in een kwaad daglicht gezet? CIP Podcast
- Wordt het christelijk onderwijs aangevallen? - CIP Podcast
- Is het klimaatdrammen de PKN binnengedrongen? - CIP Podcast
- Lijdt politicoloog André Krouwel aan christofobie? - CIP Podcast
- Waarom voor de ChristenUnie een spannende tijd aanbreekt - CIP Podcast
Meer over CIP Podcast »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

‘Aansprekende zaken als vriendschap, liefde en opoffering komen in The Passion allemaal naar voren’ en deze zaken spraken me ook altijd weer aan, als ik naar ‘The Passion’ keek. Maar wat ik miste, dat was de nadruk op de diepste boodschap van het kruisevangelie, dat Jezus Christus, onze Heer en Heiland, overgeleverd werd om onze overtredingen en opgewekt om onze rechtvaardiging (Rom. 4: 25) – wat de basis is van onze aanneming tot Gods kinderen. En zonder de EO komt daar helemaal niets meer van terecht, vrees ik.
m
Jezus gespeeld door een vrouw lijkt me geen zinnig idee. Een man gaat toch ook niet maria spelen

K
Provoceren is het volgens mij. Jammer dat men zover is gezakt.