Mercy Ships
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 oktober 2020 door Mercy Ships

Mercy Ships krijgt nieuw schip: Global Mercy

Deze week biedt Mercy Ships een eerste blik op 's werelds grootste particuliere ziekenhuisschip, dat volgens de planning eind 2021 naar Afrika zal varen onder de naam Global Mercy. Mercy Ships, een wereldwijde medische hulporganisatie die opereert met hulp van donateurs en vrijwilligers, biedt al meer dan 40 jaar gratis, hoogwaardige, chirurgische zorg aan mensen in nood.

Vandaag biedt Mercy Ships een eerste blik op 's werelds grootste particuliere ziekenhuisschip, dat volgens de planning eind 2021 naar Afrika zal varen onder de naam Global Mercy. Mercy Ships, een wereldwijde medische hulporganisatie die opereert met hulp van donateurs en vrijwilligers, biedt al meer dan 40 jaar gratis, hoogwaardige, chirurgische zorg aan mensen in nood.

"De Global Mercy is een uniek schip. Een compleet ziekenhuisschip, uitgerust met moderne technologie en op maat gemaakte instrumenten", zegt Marianne Havinga, directeur van Mercy Ships Holland. "Het stelt ons in staat om zorg van de hoogste kwaliteit te bieden aan de allerarmsten ter wereld. Daarbij biedt het vrijwilligers een uitgelezen kans om dienstbaar hun talenten in te zetten en tegelijkertijd een bijzondere ervaring op te doen."

Volgens het Lancet Global Surgery 2030 Report sterven jaarlijks naar schatting 16,9 miljoen mensen door gebrek aan toegang tot chirurgische zorg. Meer dan 93 procent van de bevolking van Afrika ten zuiden van de Sahara heeft geen toegang tot veilige en tijdige, chirurgische zorg. Aangezien COVID-19 de stabiliteit van de toch al kwetsbare gezondheidszorgstelsels wereldwijd bedreigt, is de behoefte aan levensreddende basiszorg groter dan ooit, vooral in minder bedeelde landen. De Global Mercy zal verschillende Afrikaanse landen een veilige en schone medische omgeving bieden, met hulp en middelen van enkele van de best opgeleide artsen ter wereld. Gedurende de verwachte levensduur van 50 jaar wordt geschat dat aan boord alleen al door een operatie meer dan 150.000 levens zullen worden veranderd.

Naast het bieden van operaties, zal de Global Mercy worden uitgerust met ultramoderne trainingsruimten, waaronder een simulatielaboratorium met virtuele en augmented reality (AR), trainingspoppen en andere trainingsmiddelen. Daarbij heeft het schip ook een simulatieruimte voor post-operatieve zorgverlening, waarmee trainers lokale omstandigheden en beperkingen kunnen simuleren om vrijwilligers zo goed mogelijk voor te bereiden op lokale omstandigheden met beperkte middelen.

De Global Mercy is 174 meter lang en weegt 37.000 ton. Het heeft zes operatiekamers en biedt plaats aan meer dan 600 vrijwilligers van over de hele wereld die vele disciplines vertegenwoordigen, waaronder chirurgen, maritiem personeel, koks, leraren, elektriciens en meer. Het schip beschikt over een auditorium met 682 zitplaatsen, een basis- en middelbare school, een fitnessruimte, een zwembad, een café, een winkel en
een bibliotheek - allemaal ontworpen om tot 950 bemanningsleden aan boord te kunnen ontvangen wanneer het schip in de haven ligt aangemeerd.

De Global Mercy zal zich aansluiten bij het huidige vlaggenschip de Africa Mercy, waardoor de impact van vrijwilligers en diensten van Mercy Ships meer dan verdubbelt.

Lees hier meer over het werk van Mercy Ships

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen