ravi zacharias
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 oktober 2020 door Nienke Alblas

Tweede onderzoek geopend naar seksueel misbruik door bekende christelijke apologeet

Er is een tweede onderzoek geopend naar het seksuele misbruik door de inmiddels overleden Ravi Zacharias. Het onderzoek wordt volgens Christian Today gedaan naar aanleiding van het verhaal van drie masseuzes die afgelopen week getuigden van seksuele intimidatie door de christelijke apologeet.

De masseuses vertelden uitgebreid over de seksuele intimidatie door Zacharias. "Hij deed continu zijn broek naar beneden en bevredigde zichzelf", getuigde één van de masseurs uit de inmiddels gesloten 'Day Spa' eerder over de seksuele intimidatie.

"Wij zien geen overeenkomsten tussen de man die wordt beschuldigd en de Ravi die wij hebben gekend en geloven niet dat het waar is", reageerde Ravi Zacharias International Ministries (RZIM) op de beschuldigingen. Zij startten een eigen onderzoek naar de achtergrond van het verhaal.

Het tweede onderzoek is geopend door The Christian and Missionary Alliance (CMA). In 2017 deed CMA ook onderzoek naar een zaak rondom seksuele intimidatie door Zacharias. Hierin werd er onvoldoende bewijs gevonden om de apologeet buiten zijn bediening te zetten. Hij bleef werken voor zijn organisatie Ravi Zacharias International Ministries (RZIM) tot zijn overlijden afgelopen mei. Volgens Franklin Graham was met Zacharias één van de grootste christelijke apologeten van onze tijd heengegaan.

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen