Nelinda
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 oktober 2020 door Redactie

Mozaiek schrapt komende drie weken fysieke kerkdiensten: "Voor ogen houden wat Jezus ons leert"

Mozaiek0318 en Mozaiek033 houden de komende drie weken geen fysieke diensten. Daarmee volgen ze het advies van de overheid op. Dat maakt de kerk zelf bekend via haar social media kanalen.

“Nelinda en ik komen net uit het voorgangersoverleg”, vertelt Arjen ten Brinke op een filmpje dat op Twitter werd gedeeld. “Het was een moment van balen. We zaten bij elkaar om gewoon even te balen vanwege de maatregelen. We hebben daarbij ook direct het besluit genomen dat we in ieder geval de komende drie weken geen fysieke diensten zullen hebben.”

“Dat doen we vanuit een stuk zorg en verantwoordelijk die we als kerk met elkaar hebben”, legt Ten Brinke uit. “Het is goed om hierbij, en bij alles, voor ogen te houden wat Jezus ons leert”, vult Nelinda Troost aan. “Dat is: bewaar de eenheid. We geloven dat de kerk een plek is van hoop. We houden daarom het nieuws goed in de gaten. Zodra er een mogelijkheid is om fysiek samen te komen met elkaar, zullen we dat doen. Zorg voor elkaar, bid voor elkaar en hopelijk tot snel!”


Corona
- Hans Borghuis schrikt van tweedeling: "Schokkend hoe christenen elkaar neersabelen"
- Coronamaatregelen weer invoeren op Biblebelt? Prof. dr. Huijgen antwoordt
- Coronavirus piekt in Staphorst, Hersteld Hervormde Kerk grijpt in
- De coronadiscussie in christelijk Nederland: vechten of voeten wassen?
- SGP-Kamerlid: "Gezonde mensen worden uitgesloten van het openbare leven"
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

@dag Wim de keizer, als mozaïek de fysieke diensten tijdelijk wil stil leggen geen probleem. Maar de argument om kwetsbare te beschermen vind ik wel erg mager. Want wanneer kan het dan nog wel. Wanneer is de mens niet meer kwetsbaar. Tot hoe ver ga je de mens dienen?
D
Het zijn blijkbaar mensen die geen zorg dragen voor ventilatie of andere maatregelen zoals in Staphorst. Nederlandse christenen zijn zo progressief en sociaal liberaal, dat je blijkbaar verbondenheid bereikt door samenkomsten te verbieden. Dan kun je meteen Mozaik en alle kerken opheffen, want waar 1 of 2 bijeen zijn geldt ook via Youtube! De hypcrisie , angst en verdeeldheid gebeurt al decennia.
K
@Wim Keizer: beetje jammer dat je dat stukje over eenheid van christenen net even gemist hebt.
Toon meer reacties (4)