shelter walfred giltjes
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 oktober 2020 door Nienke Alblas

Kerkbesluit Grapperhaus: Voorganger Shelter Haarlem vindt boze reacties christenen overdreven

Jongeren gaan heel anders om met de coronamaatregelen dan volwassenen. Dat is Walfred Giltjes de laatste tijd opgevallen. De voorganger van Shelter Haarlem ziet in de reacties van volwassen veel 'venijn en liefdeloosheid', zo vertelt hij in een videoboodschap aan zijn gemeente en aan alle christenen in Nederland. "We hebben besloten ons niet te mengen in de harde discussies op social media", vertelt Giltjes. "Heb verwachting voor zondag. God gaat geweldig mooie dingen doen."

"Wat hangen we er veel gewicht aan. Ik moet er ook wel een beetje om lachen. We hebben jaren onderwijs gegeven dat aanbidding niet alleen liedjes zingen is, maar een levensstijl. Nu er een beroep wordt gedaan op die levensstijl gaan we ons verzetten om het zingen maar vast te houden. Aanbidding is zo veel meer dan alleen maar zingen. Laten we ons bezighouden met de dingen die echt belangrijk zijn", aldus Giltjes.

"Wij hebben besloten ons niet te mengen in de harde discussies op social media. We hebben ook besloten geen modder te gooien naar leiders in ons land", gaat Giltjes verder. "En tegelijkertijd focussen we ons op wat God wil gaan doen komende zondag, met dertig mensen die niet zingen. Er is in ieder geval één persoon aanwezig komende zondag."

"Wat de samenleving nu niet nodig heeft is een kerk die in opstand komt en die verdeeld is. Wat de samenleving nodig heeft is dat zij zullen zien aan onze onderlinge liefde wie Jezus is. Daar willen we voor gaan en dus bewegen we gewoon mee. Als er van ons verwacht wordt dat we een mondkapje opdoen, doen we een mondkapje op. En als er van ons verwacht wordt dat we even niet meezingen, zingen we even niet mee. Dit is niet het einde van de wereld."

Bekijk de videoboodschap!

Reacties

Beste Walfred,

Dat klinkt allemaal erg nobel en meebuigzaam.

Mijn grootste ongenoegen zit hem erin dat er een kerk (Staphorst), nu de katalysator wordt in "beleid", terwijl zij volgens de regels organiseerden. Nu wordt er afgeschaald naar 30 personen, terwijl er wel theaters met 100den bezoekers open blijven. Het voorbeeld van Gouda is exemplarisch: zondag 30 mensen toegestaan, door de week 250.....!

En dan maar rustig doen wat wordt gevraagd, vind ik getuigen van een slappe, té olgzame attitude. Iets meer spirit, iets assertiever graag.

A
Mooie woorden Walfred ; Aan onze onderlinge liefde zien wie Jezus is .Onze eerste prioriteit is volgens mij God liefhebben ,daarna Zijn hartslag en liefde voor de mensen die Hem niet kennen ,praktische en zichtbaar te maken in onze omgeving. Niks nobel aan of mee buigen , wat denken wij als Christenen wat Nederland en onze omgeving en onze regering nodig hebben !!
Verstandige woorden! Dit gaat voorbij. Opletten voor "kerkelijke coronahysterie", want daar begint het op te lijken.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen