adoptie familie rechter
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 oktober 2020 door Nienke Alblas

Christelijk adoptiebureau mag tóch openblijven na weigeren homostellen

Een adoptiebureau in New York moest haar deuren sluiten wegens het weigeren van homoseksuele adoptieouders. New Hope Family Services kiest ervoor om alleen kinderen te plaatsen in gezinnen met heteroseksuele getrouwde ouders. Lokale overheidsfunctionarissen van New York Office of Children and Family services (OCFS) stelden dat het christelijke adoptiebureau haar deuren moest sluiten wegens discriminatie. Na uitspraak van de rechter mag adoptiebureau New Hope toch open blijven, meldt de Christian Post.

New Hope Family Services spande een rechtszaak aan tegen overheidsfunctionarissen van OCFS nadat zij stelden dat het beleid van de kliniek in strijd was met lokale wetgeving uit 2013. New Hope stelt daarentegen dat de gedwongen sluiting op basis van hun adoptiebeleid een schending is van het Eerste Amendement in Amerika.

De rechter deed een uitspraak over de situatie in voordeel van het christelijke adoptiebureau. "De poging van OCFS om New Hope te sluiten is niet neutraal", aldus rechter Mae D'Agostino. New Hope mag haar deuren weer openen voor het samenbrengen van gezinnen op basis van hun geloofsovertuiging.

Alliance Defending Freedom hielp New Hope bij de rechtszaak. Voorzitter van de christelijke rechtenorganisatie reageert op de zaak: "Uit de uitspraak van vandaag blijkt dat de rechten van New Hope worden beschermd door het Eerste Amendement. We hebben de vrijheid om te zeggen wat je gelooft en dit geloof te praktiseren."

Lees het volledige artikel

Reacties

Verheugend dat het adoptiebureau, dat beschuldigd werd van discriminatie, open mag blijven. Van discriminatie is immers alleen sprake als iemand TEN ONRECHTE, dus op verkeerde gronden onderscheid maakt.

C
Geweldig! Een voorbeeld voor ons land . .

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen