geld
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 oktober 2020 door Redactie

Christelijke ambtenaar betrokken bij groot corruptieschandaal Rotterdam

In Rotterdam is een groot corruptieschandaal aan het licht gekomen. Ambtenaren lieten zich jarenlang betalen met Rolexen, diamanten, zeer exclusieve racefietsen, contant geld en een zeiljacht. De hoofdverdachte in de zaak is de gelovige Peter van den H. Dat meldt De Telegraaf.

Het onderzoek loopt inmiddels al jarenlang. Brabantse wegenbouwers kochten de ambtenaren om met dure cadeaus en contant geld. Bedrijven rekenden tien tot dertig procent extra bij hun facturen. Het verschil werd onderling verdeeld. Peter werkte bij stadsbeheer en regelde samen met een collega de plaatsing van verkeersborden, parkeermeters en ze zorgden voor asfaltering en wegbelijning. Nadat de twee uitgebreid werden verhoord, zijn er nog eens drie ambtenaren in Rotterdam op staande voet ontslagen en werden er vier op non-actief gezet.

Volgens De Telegraaf was hoofdverdachte Peter van den H. een gelovige man. Hij zou in zijn woonplaats Hardinxveld-Giessendam een voetbalvereniging hebben opgericht voor jongeren met een kerkelijke achtergrond. Deze club is speciaal bedoeld voor christelijke jongeren die van hun ouders geen lid mogen worden van een ‘normale’ voetbalclub.

Lees het hele verhaal in De Telegraaf.

Reacties

"En leid ons niet in verzoeking"...
M
Altijd dezelfde valkuilen: geld, sex en macht.
L
'Gelovig' of kerkelijk? Daar kan nog wel eens een verschil in zitten...
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen