Moriakerk Capelle aan den IJssel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 oktober 2020 door Jeffrey Schipper

GerGem Capelle aan den IJssel aan de slag met kerkelijke eenheid

Een steen in de kerkelijke vijver van de Gereformeerde Gemeenten (GerGem). Dat is wat een nieuw boek van ds. G. Hoogerland eerder dit jaar losmaakte. Ds. J. J. van Eckeveld constateerde op CIP.nl dat zijn oproep mede door corona uit beeld is verdwenen. Nu lijkt er toch beweging te komen. De GerGem te Capelle aan den IJssel-West gaat aan de hand van de uitgave van Hoogerland actief met kerkelijke eenheid aan de slag, meldt het Reformatorisch Dagblad.

"We kunnen de kerkbreuk van 1953 (toen ontstond de Gereformeerde Gemeenten in Nederland, red.) niet afdoen als schuld van ons voorgeslacht, die ons niet raakt. Dat deed Daniël ook niet. Hij beleed de zonden van zijn voorouders als zijn zonden", zei ds. Hoogerland eerder dit jaar over de noodzaak van kerkelijke eenheid en het belijden van schuld. Ouderling en kerkenraadsvoorzitter H. T. Groenendijk is het hier namens de GerGem in Capelle aan den IJssel-West roerend mee eens. "Het is onze overtuiging dat alleen in een weg van beleving van de nood en het belijden van de schuld de verdeeldheid geheeld kan worden."

De Capelse kerkenraad verspreidt het boek van ds. Hoogerland veelvuldig onder predikanten en studenten. En gemeenteleden kregen onlangs een uitgave als cadeau. Ook "aanverwante kerken" uit bevindelijk-gereformeerde stromingen gaan een exemplaar krijgen. Daarnaast is de kerk van plan om kerkelijke verdeeldheid bij de classis op de agenda te zetten.

Zie ook: Ds. Hoogerland wil dat GerGem haar aandeel in kerkelijke verdeeldheid belijdt als zonde.

Beeld: GerGeminfo.nl

Reacties

P
Een mooie 'actie' van de kerk uit mijn voormalige woonwijk!
A
Die eenheid zal er niet komen.

Mensen zijn overal mee bezig en zijn ijverig net als de mieren.

Er zal alleen maar meer verdeeldheid komen.

Het koren en het kaf word gescheiden. Er zullen maar weinig kerken blijven bestaan.We moeten ons meer richten op Gods wil, net zoals Jezus dat deed.We zijn onze identiteit kwijtgeraakt En die MOETEN we terug vinden, voor ons zelf en uw naasten.

Zolang dit weg is is er verdeeldheid. Een verlaten weg...

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen