Andries Knevel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 oktober 2020 door Jeffrey Schipper

Is een eerlijk gesprek over abortus mogelijk? Andries Knevel antwoordt - CIP Podcast

"Bemoei je met je eigen baarmoeder", aldus D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma nadat collega Roelof Bisschop (SGP) zijn visie op abortus deelde. “Het abortusdebat is een open zenuw”, merkt EO-presentator Andries Knevel op in de CIP Podcast.

“Het is een discussie met twee uitersten. Het ene uiterste zegt dat ‘ook ongeboren leven ertoe doet’, terwijl het andere uiterste de nadruk legt op ‘de vrouw beslist’. Tussen die polen is volgens mij geen dialoog mogelijk. Ik hoop dat bij voorstanders van abortus er ook een gevoel leeft dat we abortus in eerste instantie niet zouden moeten willen. Mogelijk kunnen dit soort nuanceringen meer begrip teweegbrengen voor elkaars visie. Tegelijkertijd verwacht ik niets van een abortusdiscussie.”

Knevel heeft zich gestoord aan de uithaal van D66-Kamerlid Sjoerdsma. “Een uitspraak als ‘bemoei je met je eigen baarmoeder’ past een Kamerlid niet. Dit is een te gevoelig onderwerp voor een tweet in minder dan tweehonderd woorden. Als ik D66-leider Rob Jetten was zou ik tegen Sjoerd hebben gezegd: ‘Had je niet andere woorden kunnen kiezen om je punt te maken?’”

Beluister het fragment vanaf minuut 41:30


CIP Podcast
- Zijn evangelisch-charismatische christenen vatbaar voor complotdenken? Martin Koornstra antwoordt
- Coronaregels om ongevaccineerden onder druk te zetten: goed idee? - CIP Podcast
- Gesprek over The Great Reset komt op gang: goed nieuws? - CIP Podcast
- Waren de reclamespotjes over abortus echt zo schokkend? - CIP Podcast
- Volgens Laurens van der Tang is The Great Reset niet onschuldig: "Laten we waakzaam zijn"
Meer over CIP Podcast »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Als christenen weten we dat we in het boek des levens opgeschreven staan vanaf de conceptie door God ingesteld vanaf de schepping en als wij aan Zijn geboden luister geven worden we niet geschrapt uit het levensboek. Wij zullen de seculieren wereld niet makkelijk kunnen overtuigen en dat gaat waarschijnlijk niet lukken maar we mogen getuigen tegen het kwaad dat het hart van velen mag raken inplaats van het ongeboren kind.