evangelisatie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 oktober 2020 door Redactie

Engelse straatevangelist tegengewerkt door politie wegens 'asociaal gedrag' bij abortuskliniek

Een Engelse straatevangelist wordt tegengewerkt door de lokale politie, omdat zij de evangelisatie zien als 'asociaal gedrag'. De politie zoekt naar een legitieme reden om Mike Overd te arresteren en mogelijk aan te klagen volgens Christian Today. Overd doet aan evangelisatie bij een abortuskliniek in de plaats Taunton. Hij maakt hierbij gebruik van een luide speaker en verschillende beelden en borden om vrouwen bewust te maken van de realiteit van abortus. "Abortus is moord", staat op een van de borden van de voorganger.

"Ik verlang ernaar het evangelie van onze Heer Jezus aan de mensen van wie ik zo veel houd te verkondigen", reageert Overd. "Ik accepteer dat mensen soms beledigd zijn door de boodschap die ik predik, dit is omdat het evangelie schurend is. Ik spreek over de hel en zonde, omdat Jezus dit ook deed. Als er geen zonde zou zijn, hadden we geen Verlosser nodig gehad!"

Agenten stellen dat Overd contact maakt of dreigt contact te maken met de vrouwen die de kliniek betreden. Dit is volgens de politie asociaal gedrag en vormt een bedreiging voor de kwetsbare vrouwen.

"Als chistenen hechten we veel waarde aan het werk van de politie. Zij dragen een grote verantwoordelijkheid en hebben veel macht als het gaat om de naleving van de wet. We zien bij Christian Legal Centre dat de politie er vaak vanuit gaat dat er een misdaad is begaan wanneer iemand zich beledigd voelt door een bepaalde boodschap. Dit is simpelweg niet het geval en leidt tot meerdere onterechte arrestaties en vervolging. Het moet geaccepteerd worden dat de boodschap van Mike hard aan kan komen", reageert het hoofd van de christelijke rechtenorganisatie Christian Legal Centre, Andrea Williams.

"De zaak van Mike laat zien dat we voor onze predikers op moeten komen als we christenen in het algemeen willen beschermen", aldus Williams.


Abortus
- Sandra stapte een abortuskliniek binnen
- Spiraaltje of pil gebruiken als christen? Kees van Helden raadt het af
- Kira maakte een afspraak bij abortuskliniek: "Ik schreeuwde het uit naar God: haal het bij me weg. Ik wil het niet. Ik kan het niet"
- Abby Buwalda is voorstander van abortus en keek de populaire christelijke film 'Unplanned': "Ik vind de film gevaarlijk"
- SGP-Kamerlid fel benaderd door collega D66: "Bemoei je met je eigen baarmoeder"
Meer over Abortus »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen