hillary clinton
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 oktober 2020 door Nienke Alblas

Hillary Clinton vertelt waarom jonge mensen volgens haar de kerk verlaten

Veel jonge mensen verlaten de kerk vandaag de dag, omdat de kerk te veroordelend en wereldvreemd is geworden, volgens Hillary Clinton. De methodist en voormalig minister deed deze uitspraak in een podcastaflevering met voorganger WIlliam J. Barber II. De Christian Post doet verslag van het gesprek. "Jezus en gerechtigheid zijn hetzelfde", aldus Clinton.

Volgens Clinton is het vanzelfsprekend dat Jezus en gerechtigheid hetzelfde zijn. "Ik bedoel, hoe kan je de Bijbel lezen en naar de kerk gaan, zonder deze simpele zin te begrijpen?" Volgens de voormalig presidentskandidaat van de Democraten moeten mensen zich afvragen in deze periode bij welke partij zij zich aansluiten en wat het betekent om ook hierin Jezus te volgen. Barber sluit zich hierbij aan. "Als christenen die beweren de Heilige Geest in ons te hebben, moeten we een probleem hebben met de ongerechtigheid in de wereld."

Clinton vroeg de voorganger hoe de kerk op dit moment op de ongerechtigheid en Black Lives Matter-beweging zou moeten reageren, omdat veel mensen vervreemd zijn van het geloof en het christelijke streven naar gerechtigheid niet kennen. "Wat zie je terug van wat de kerk nu doet?" Barber antwoord dat de kerk een transformerend geloof zou moeten promoten. "Jonge mensen staan erg open voor een transformerend geloof dat gaat om liefde, gerechtigheid, gelijkheid. Het gaat om de kern van wat het betekent om gelovig te zijn. We houden ons geloof niet in quarantaine, binnen de vier muren van het kerkgebouw. Daar is het nooit voor bedoeld", aldus Barber.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

A
Zonder relatie met Jezus, God blijf je als mens een egoist.

N
Tja dat is een mooi compliment ,want christenen horen wereldvreemd te zijn ,net als Jezus en het feit dat ze het volbrachte werk van Jezus op Golgotha ,noodzakelijk achten voor hun verlossing en hun behoud ,is inderdaad indirect veroordelend voor mensen die Golgotha niet nodig zeggen te hebben.En dat verschil maakt mensen ongelijk, want zonder ben je verloren ,met ben je behouden. En dat wereldvreemde gedrag, is het

werk van de HG ,mooi als dat zo zichtbaar is

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen