Anette
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

CIP CROWDFUND

 

‘Ik had best veel kritiek op het christelijk geloof…’

Anette (56) groeit op in Suriname in een groot gezin met veertien kinderen. Van huis uit is ze moslim. Vanuit respect voor haar ouders houdt ze de islamitische feesten in ere en houdt ze zich aan de rituelen die bij het geloof horen, maar het geloof raakt haar hart niet.

Meer dan ooit denken mensen na over de zin van het leven. Het evangelie van Jezus Christus geeft voor mensen wereldwijd een antwoord op vragen over zingeving. Alpha Online is enorm geschikt om in gesprek te gaan met mensen die vragen hebben. Help daarom mee met de CIP Crowdfund, zodat we online zoveel mogelijk mensen kunnen uitnodigen!

Als jongvolwassene komt Anette naar Nederland. Ze haalt een diploma Verpleegkunde en ontmoet Henry. Ze gaan onder de rook van Rotterdam wonen en krijgen drie kinderen. Anette werkt tot 2014 in een verpleeghuis en maakt daarna van haar hobby dansen haar werk.

Salsa
Henry en Anette genieten niet alleen van hun werk en hun gezin, maar ook van Salsa. Salsa is een verzamelnaam voor verschillende soorten dansen en ritmes. De dans is ontstaan in Cuba en vandaaruit overgewaaid naar Nederland. In 2014 start Anette haar eigen winkel, daarbij ondersteund door Henry. Ze verkoopt dansschoenen. Ze heeft het razend druk met al haar activiteiten en krijgt dat jaar ook nog een kleinkind, waar ze met veel plezier op past.

Kerk
Met het christelijk geloof heeft ze niet zoveel. Een van haar zussen is christelijk en als Anette op familiebezoek is in Suriname krijgt ze daar wel iets van mee. Als ze terugkomt in Nederland zegt ze tegen haar man: “Henry, ik wil graag naar een kerk.” Henry staat hiervoor open en wil wel mee. Maar hoe vind je een kerk? Anette vervolgt: “Ik dacht: ik vraag het m’n zus en die adviseerde mij om deze vraag aan christelijke vrienden te stellen. Die waren nogal verrast door mijn vraag omdat als zij het eerder over God of de Bijbel hadden, ik daar niet voor openstond.”

Kritiek op het christelijk geloof
Haar vrienden nodigen haar uit voor een Alpha bij hen in de kerk. Anette vertelt lachend: “De enige vrije avond die we nog hadden, volgden we een Alpha in het najaar van 2016. Levensvragen had ik niet echt en problemen gelukkig ook niet. Eerlijk gezegd vonden we dat we het geloof niet zo nodig hadden.” Ze is direct enthousiast over Alpha: “Het samen eten, past natuurlijk heel goed bij onze cultuur. Naast het eten, ervoer ik ook een andere vorm van liefde. Ik had best veel kritiek op het christelijk geloof, maar daar werd goed mee omgegaan.”

Verandering
Blij vertelt ze: “Ik ben veranderd. Ik had een heel druk leven vroeger en ervoer daarin weinig rust. Nu heb ik nog steeds een druk leven, maar ik leg alles bij God neer en ervaar daardoor rust. En als ik een keertje een terugval heb, dan weet ik gewoon door alles wat er is gebeurd dat God er is. Ik leef in vrijheid.”

Bereik mensen als Anette via Alpha Online!