HHK Staphorst
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 oktober 2020 door Jeffrey Schipper

Coronastress: HHK Staphorst ontvangt tientallen doodsbedreigingen

De kerkenraad van de hersteld hervormde kerk in Staphorst heeft afgelopen weekend tientallen krenkende mails en telefoontjes ontvangen, waaronder meerdere doodsbedreigingen, meldt RTV Oost.

Ondanks een uitgebreid coronaprotocol was de hersteld hervormde kerk in Staphorst zondag het gesprek van de dag. De kerkelijke gemeente liet 600 kerkgangers toe. Ondanks een uitgebreide gezondheidscheck, andere voorzorgsmaatregelen en voldoende ruimte om afstand te houden - de kerk telt 2300 zitplaatsen - zou de kerk volgens critici onverantwoord bezig zijn door relatief veel gelovigen toe te laten.

De media-ophef over de 'drukbezochte' kerkdiensten in Staphorst was voor minister Grapperhaus (Justitie) aanleiding om het aantal kerkgangers terug te schroeven naar maximaal dertig. Hij doet een beroep op de "bereidheid, vrijwilligheid en opofferingsgezindheid" van gelovigen. Dit dringende advies (de grondwet staat een plicht in de weg) schiet bij veel christenen in het verkeerde keelgat.

Scriba Albert Bouwman (59) heeft een boodschap voor de mensen die doodsbedreigingen hebben gestuurd: "Ik zou zo graag willen dat al die mensen die zo boos zijn, de Bijbel pakken en zouden gaan lezen. Dan begrijp je waarom wij onze diensten houden. Het Woord van God gaat het coronavirus te boven. We zijn besmet met het virus der zonde. Daarom houden we onze samenkomsten."

Lees ook: Kerk in Staphorst onder vuur ondanks coronaproof kerkbeleid.

Reacties

A
Willen die mensen even lekker normaal doen die nu die dreigingen sturen? Toen jullie allemaal op vakantie gingen naar oranje gebieden?toen hoorde je niemand.

En al die jongeren die massaal samen kwamen etc.waar waren jullie toen

Schaam je diep

L
Massa-hysterie en volkswoede, compleet irrationeel.
S
Bij doodsbedreigingen: aangifte doen...

Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen